A könyvben bemutatjuk, hogyan hasznosíthatjuk a már értéktelennek tűnő rongyokat. A színes, vidám gyümölcsökkel töltött kosárkával díszíthetjük az asztalt, de elkészíthetjük csemetéinknek is. A puha, maroknyi játékok egy gyerek kiskonyhájából sem hiányozhatnak. Készíthetünk almát, körtét, szőlőt, sőt még a húslevesbe való zöldségek mását is megvarrhatjuk. Nem kell hozzá más, mint néhány textildarab és egy adag fantázia. Lépésről lépésre mutatjuk be az alapvető technikákat és fortélyokat, amelyekkel elkészíthetjük a textilzöldségeket és - gyümölcsöket. Az alkotásba bátran vonjuk be az egész családot, garantáltan akad feladat mindenkinek. A tartalomból: Anyagok és eszközök; Alapvető technikák; Zöldségek, gyümölcsök a varrósdobozból: Paradicsom; Paprika; Tök; Sárgarépa; Burgonya; Karfiol; Szőlő; Alma, körte; Eper; Cseresznye; Szilva.