20 éve járom a világot, tanulmányozom az ételeket és elkészítésüket. Magyarország, Amerika, India, Mongólia, Korea, Kína, Nyugat-Európa, Észak-Afrika voltak ezeknek az utaknak főbb állomásai. Gasztronómiai utazásaim tanulsága tömören az, hogy az úgynevezett modern amerika-európai táplálkozás és annak terjedése a világban évről évre nyilvánvalóbb egészségügyi katasztrófát okoz. Mindez érvényes Magyarországra is ahol az étkezés messze eltávolodott a magyar konyha alapjaitól. A helytelen étrendből származó állandó mérgezés megszüntetése kulcsfontosságú. A napi étkezés jelentősége messze túlmegy azon, amit rohanó életünkben tulajdonítunk neki. A szakácskönyv megírásával az volt a szándékunk, hogy a hun alapelvek figyelembevételével a magyar konyha sok megszokott étele teljesen új színben, ízekkel és összefüggésben jelenjen meg. Ugyanakkor teljes joggal vissza lehet hozni a magyar konyhába az eredeti hun ételeket is. Ha ez megvalósul, akkor nem csak Európa fog újra rácsodálkozni a hun szakácsművészetre, hanem ázsiai vendégeink is örömmel fogják megtalálni sok híres ételük (pekingi kacsa, "nyolc gyémánt" kacsa, wonton, sukiyaki, - shinsollo, mongolian pot, stb.) eredeti változatait a hun konyhában