I. Fejezet, Finom élesztős sütemények
|
|
Finom kugelhupf
|
3
|
Fölvert kugelhupf
|
4
|
Dagasztott kugelhupf
|
4
|
Lengyel kunelhupf
|
4
|
Franczia kugelhupf
|
5
|
Angol pereczek
|
5
|
Bécsi patkók
|
5
|
Finom mákos patkó
|
6
|
Kőtt pereczek
|
6
|
Mazsolás patkó
|
7
|
Mandulás kenyér
|
7
|
Mandulás czipók
|
7
|
Mazsolás szeletek
|
7
|
Apró megmetszett czipócskák
|
8
|
Ánizsos fánkocskák
|
8
|
Köménymagos fánkocskák
|
8
|
Karlbadi pereczek
|
9
|
Gráczi kétszersült
|
9
|
Pozsonyi kétszersült
|
9
|
Gyümölcskenyér
|
10
|
II. Fejezet, Díszsütemények
|
|
Nyárson sült díszsütemény
|
11
|
Manduláskéreg
|
12
|
Pörkölt mandolaváza czukorsüteménynyel díszítve
|
13
|
Lant, pörkölt mandolából
|
14
|
Angol lakodalmi kalács
|
14
|
Croquant datolyából
|
15
|
Piskóta-ívek
|
15
|
Csokoládé-ívek
|
15
|
Franczia ívek
|
16
|
Czitrom-ívek
|
16
|
Ánizs-ívecskék
|
16
|
III. Fejezet, A torták
|
|
A tortáról általában
|
17
|
Marasquinótortó
|
19
|
Angol torta
|
19
|
Irósvajas levelestorta befőtt gyümölccsel
|
20
|
Piskótatorta
|
20
|
Piskóta levelestorta tejhabbal
|
21
|
Franczia csokoládétorta
|
21
|
Mogyorótorta
|
21
|
Laskatorta
|
22
|
Napoleontorta
|
22
|
Almástorta
|
23
|
Morzsatorta
|
23
|
Főtt-torta
|
23
|
Linczertorta
|
24
|
Habart mandolatorta
|
24
|
Kenyértorta
|
25
|
Dióstorta
|
25
|
Meggytorta
|
26
|
Burgonyatorta
|
26
|
Czukortorta
|
26
|
Habtorta tejhabbal töltve
|
27
|
Aprótorta gyümölccsel
|
27
|
Pirított torta
|
28
|
Puncstorta
|
28
|
Crémetorta
|
28
|
Macaronitorta
|
29
|
Piskóta crémetorta
|
29
|
Csokoládé crémetorta
|
29
|
Vaníliás crémetorta
|
29
|
Narancs crémetorta
|
30
|
Tejhabtorta szamoczával
|
30
|
Spanyolszéltorta tejszínhabbal
|
30
|
Spanyolszéltorta mandolával
|
30
|
IV. Fejezet, Ostyák és szeletek
|
|
A híg tésztáról
|
31
|
Tejfölös hollandi ostya
|
31
|
Flamandi ostya
|
31
|
Bécsi ostya
|
32
|
Közönséges ostya
|
32
|
Ostya borral
|
32
|
Szász ostya
|
32
|
Mandulás ostya
|
33
|
Vaníliás gyaluforgács
|
33
|
Összehajtott ostya
|
33
|
Vágott mandolaostya
|
33
|
Mandulatáska
|
34
|
Mandulás szeletek
|
34
|
Teaszeletek
|
35
|
Csokoládészeletek
|
35
|
Földeper-szeletek vagy koczkák
|
36
|
Czitromszeletek
|
36
|
V. Fejezet, Apró czukorsütemények és czukorkák
|
|
Linczi tortácskák, szeletek
|
37
|
Piskótafánkocskák csokoládéconservvel
|
37
|
Piskótafánkok tejszínhabbal
|
38
|
Gesztenyekolbászok csokoládéval
|
38
|
Csokoládécsókocskák
|
38
|
Pörkölt mogyorókolbászok csokoládéval
|
39
|
Mandolacsók
|
39
|
Apáczafánkocskák
|
39
|
Franczia kétszersült
|
40
|
Viktoria sandwiches
|
40
|
Mandolás ívek
|
40
|
Dióscsókocskák
|
40
|
Gesztenye-sütemény
|
41
|
Női szeszélyek
|
41
|
Mandulás pereczek
|
41
|
Tejhabbal töltött lepények
|
41
|
Mézes kalács
|
41
|
Dariolok
|
42
|
Dariolok kávéval
|
42
|
Indiai fánkok tejhabbal
|
42
|
Franczia rumos fánkocskák
|
43
|
Töltött spanyolszél-tortácskák
|
43
|
Birsalma-tortácskák
|
43
|
Püspökkenyér
|
44
|
Finom orosz tészta
|
44
|
Csokoládé-kenyér
|
44
|
Tiroli kenyér
|
45
|
Álszalámi
|
45
|
Tortácskák
|
45
|
Baraczk-fánkocskák
|
46
|
Czukros manula
|
46
|
Mandula pirítva
|
46
|
Szalon-czukorkák
|
47
|
Csokoládé-czukorkák
|
47
|
Kávé-czukorkák
|
47
|
Narancs- és czitrom-czukorkák
|
47
|
Vanília-czukorkák
|
47
|
Marasquinó-czukorkák
|
47
|
Mogyoró-czukorkák
|
47
|
VI. Fejezet, Crémek, tejhabok, kocsonyák (zulczok)
|
|
Vaníliás créme
|
49
|
Kávés créme
|
50
|
Franczia créme csokoládéval
|
50
|
Franczia créme kávéval
|
51
|
Franczia créme teával
|
51
|
Franczia baraczk-créme
|
51
|
Dió-créme
|
51
|
Punsch-créme
|
52
|
Borított málna királynői módon
|
52
|
Bajor créme vaníliával
|
52
|
Bajor créme mogyoróval
|
53
|
Birsalma-kocsonya kompótdíszítésre
|
53
|
Földieper-kocsonya (vegyített)
|
53
|
Mandula-kocsonya vagy fagylalt mandulatej
|
54
|
Csíkos mandula-kocsonya
|
55
|
Narancs-kocsonya
|
55
|
Kavart créme marhavelővel
|
56
|
Kavart créme pirított mandulával
|
56
|
Tejhab színezve
|
56
|
Tejhab földieperrel
|
57
|
Fagylalt-créme mandulával
|
57
|
Édes kocsonya friss ibolyából
|
57
|
Szamócza-kocsonya
|
58
|
Cseresznye-kocsonya
|
58
|
Köszméte-kocsonya
|
58
|
Narancs-kosárkák narancskocsonyával
|
58
|
Csíkos narancs-kocsonya
|
59
|
VII. Fejezet, Fagylaltok
|
|
A fagylaltakról általában
|
61
|
A tejes fagylaltakról
|
|
Vanília-fagylalt
|
62
|
Csokoládé-fagylalt
|
62
|
Kávé-fagylalt
|
62
|
Pörkölt czukor-fagylalt
|
63
|
Smankerli-fagylalt
|
63
|
Smankerli-fagylalt másképpen
|
63
|
Fagylalt malaga-borral
|
64
|
Mogyoró-fagylalt
|
64
|
Mandola-fagylalt
|
64
|
Pörkölt mandola-fagylalt
|
64
|
Marasquinó-fagylalt
|
64
|
Tejsűrűs fagylalt friss szamóczával
|
64
|
Tejsűrűs fagylalt málnával
|
65
|
Tejsűrűs fagylalt friss baraczkkal
|
65
|
Thea-fagylalt
|
65
|
A gyümölcs-fagylaltakról
|
|
Szamócza-fagylalt
|
65
|
Málna-fagylalt
|
65
|
Baraczk-fagylalt
|
65
|
Kajszinbaraczk-fagylalt
|
66
|
Narancs-fagylalt
|
66
|
Czitrom-fagylalt
|
66
|
Ananász-fagylalt
|
66
|
Meggy-fagylalt
|
66
|
Ribizke-fagylalt
|
66
|
Almafagylalt
|
67
|
Körtefagylalt
|
67
|
Vanílialé fagylalt bécsiesen
|
67
|
Tutti-fruttifagylalt
|
67
|
Baraczkfagylalt muskotály-borral
|
67
|
Málnafagylalt marasquinóval
|
67
|
Narancsfagylalt megygyel
|
67
|
Puncsfagylalt
|
68
|
Sorbet ananászból champagneivel
|
68
|
Vaníliafagylalt megygyel keverve
|
68
|
Csokoládé-, szamócza-, és mandulafagylalt csíkokban
|
68
|
Fagylalt befőzött gyümölcsnedvekből
|
68
|
Alakban készült fagylaltról
|
|
Gyümölcskosár fagylaltból
|
69
|
Galambok fonalas czukorfészekben
|
70
|
Csokoládéfagylalt
|
70
|
Fagylalt márványalakban
|
71
|
VIII. Fejezet, A kompótokról
|
|
Szamóczakompót
|
72
|
Málnakompót és ribizkekompót
|
72
|
Baraczkkompót
|
72
|
Cseresznyekompót
|
73
|
Almakompót
|
73
|
Portugali almakompót
|
73
|
Almakompót geléevel
|
73
|
Narancskompót
|
73
|
Gesztenyekompót
|
74
|
Almamarmalade
|
74
|
Vegyes kompót
|
74
|
IX. Fejezet, a befőzött gyümölcsökről
|
|
Lekvárok és szörpök
|
|
Szamóczalekvár
|
76
|
Ribizkegelée
|
76
|
Cseresznyeszörp
|
76
|
Málnaszörp
|
76
|
Baraczkmarmalade
|
76
|
Birsalmamarmalade
|
77
|
Birsalmagelée
|
77
|
Csirkerózsalekvár
|
77
|
Csipkerózsa nyersen
|
77
|
A gőzben főtt gyümölcsről
|
|
Köszméte (piszke) gőzben
|
77
|
Baraczk gőzben
|
78
|
Őszi baraczk gőzben
|
78
|
Szilva gőzben
|
78
|
Meggy gőzben
|
78
|
A czukorban főtt gyümölcsről
|
|
Köszméte czukorban
|
79
|
Ribizke czukorban
|
79
|
Fekete dió
|
79
|
Fehér dió
|
79
|
Zöld baraczk czukorban
|
80
|
Meggy czukorban
|
80
|
Cseresznye, som, málna és szeder czukorban
|
80
|
Reine claude
|
80
|
Egres czukorban
|
80
|
Zöld füge czukorban
|
80
|
Muskotály körte czukorban
|
81
|
Sárga dinnye czukorban
|
81
|
Görög dinnye czukorban
|
81
|
Csipkerózsa czukorban
|
81
|
Birsalma czukorban
|
81
|
Zöld mandola czukorban
|
81
|
Ananász czukorban
|
82
|
Berkenye czukorban
|
82
|
Spanyol meggy eczetben betegnek
|
82
|
Rumos gyümölcs
|
82
|
Cseresznye pálinkában
|
83
|
A gyümölcssajtokról
|
|
Birsalmasajt, barna
|
83
|
Birsalmasajt, fehér
|
83
|
Piros birsalmasajt
|
83
|
Baraczksajt
|
83
|
Csipke gyümölcssajt
|
84
|
Az aszalt gyümölcsökről
|
|
Aszalt baraczk
|
84
|
Aszalt meggy
|
84
|
Lapított körte
|
84
|
Aszalt szilva dióval
|
84
|
A candirozott gyümölcsről
|
84
|
X. Fejezet, Az italokról
|
|
Meleg italok
|
|
Meleg puncs
|
86
|
Angol puncs
|
86
|
Égett bor
|
86
|
Püspök-bor
|
87
|
Grog
|
87
|
Meleg limonádé
|
87
|
Lengyel tea
|
87
|
A kávé készítéséről
|
87
|
Teafőzés
|
88
|
Csokoládé
|
88
|
A hideg italokról
|
|
Király-puncs
|
88
|
Cardinál
|
89
|
Sillebub
|
89
|
Málna-limonádé
|
89
|
Narancs-limonádé
|
89
|
Közönséges limonádé
|
89
|
Cseresznye-limonádé
|
89
|
Mandulatej
|
90
|
Árpalé
|
90
|
XI. Fejezet, A szeszek készítéséről
|
|
Ánizs-likőr
|
90
|
Vanília-likőr
|
90
|
Vespretto-likőr
|
90
|
Gyümölcs-likőr
|
91
|
Eczet készítése
|
|
Szagosfű-eczet
|
91
|
Rózsa-eczet
|
91
|
Törköly-eczet
|
91
|
Málna-eczet
|
91
|
Tárkony-eczet
|
92
|
Gyümölcs-eczet
|
92
|
Főtt bor készítése
|
92
|
Rácz ürmös készítése
|
92
|
Finom pezsgő készítése
|
93
|
Mustár készítése
|
93
|
XII. Fejezet, A czukor tisztításáról általánosan
|
|
A czukorfőzésről
|
94
|
A darabos kristályczukorról
|
96
|
Fehér darabos jégczukor
|
96
|
Piros darabos czukor
|
96
|
Az illatos czukorról
|
|
Vaníliás czukor
|
96
|
Narancs-czukor
|
97
|
Kávés czukor
|
97
|
Rózsa-czukor
|
97
|
A czukormázról
|
|
Fehér kevert hideg máz
|
97
|
Piros máz
|
97
|
Barna máz
|
97
|
Zöld máz
|
98
|
Sárga máz
|
98
|
Hideg conserv-máz marasquinóval
|
98
|
Narancs-máz
|
98
|
Csokoládé-máz
|
98
|
A konyhában alkalmazott festékekről
|
|
Ibolyakék
|
99
|
Álkörmös
|
99
|
Parajzöld
|
99
|
Rózsalé
|
99
|
Cochenille czukorral
|
99
|
Sáfrán-szín
|
100
|