Amit Ön most a kezében tart, az nem más, mint hosszú, egészséges, kiegyensúlyozott életének záloga.
Mindannyian tudjuk, hogy egy szerkezet élettartama és teljesítőképessége elsősorban attól függ, a számára legmegfelelőbb üzemanyaggal működtetik-e. A legbonyolultabb és legérzékenyebb szerkezet, saját szervezetünket azonban ritkán juttatjuk a számára legjobb üzemanyaghoz, táplálékhoz. Talán azért, mert az gondoljuk, hogy ami egészséges, az íztelen, élvezhetetlen, vagy legalábbis drága.
Kövesdi Natália könyve, receptjei ennek az ellenkezőjét bizonyítják.
A makrobiotika magyar ízléshez és étkezési hagyományokhoz igazított gazdag ízvilágot kínálja a szerző, aki családjával együtt évek óta e táplálkozási rend szerint él, és főzőtanfolyamain hallgatói ezreit győzte meg előnyeiről. Bevezetőjét az elmúlt évek során szerzett tapasztalataival illusztrálja, receptgyűjteményében pedig több mint kétszáz egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, olcsó fogást ír le, nem csak ebédre, hanem reggelire és vacsorára is. Az összes alapanyag - gabonaféle, zöldség, gyümölcs, hüvelyes, olajos mag - könnyen beszerezhető.
Noha a szerző megragadja, melyek a makrobiotikában az ajánlatos és a nem ajánlott ételek, mindenkire rábízza a választás lehetőségét. Rhon Rosenthalt, tanítómesterét idézve azt mondja: aki eddig egy héten hétszer húst evett, s ezentúl egyszer más, egészséges fogást választ, máris sokat tett egészségéért.
E szakácskönyv igazi különlegesség. Először foglalja össze és alkalmazza a magyar viszonyokra és étkezési hagyományokra a makrobiotikát, amit a világon milliók alkalmaznak sikerrel. Rég várták ezt a makrobiotika hívei. Eredményesen forgathatják a vegetáriánusok, a diétára szoruló betegek, és mindazok, akik szívesen tesznek családjuk asztalára új, egészséges, olcsó ételeket