Előszó
|
3
|
Körítések
|
4
|
Spárga-ropogós
|
4
|
Szalonnás spárgatekercs
|
4
|
Túrós spenótgombóc
|
4
|
Spenóttorta
|
5
|
Bundázott spenót
|
6
|
Besameles spenótkrém
|
6
|
Póréhagyma sajtkrémmel
|
6
|
Póréhagyma bormártásban
|
7
|
Sonkás zöldborsó
|
7
|
Mandulás zöldborsó
|
8
|
Zöldborsó és burgonya szalonnával
|
8
|
Juhtúrós zöldborsó
|
8
|
Tejszínes-boros zöldborsó és hagyma
|
9
|
Tejes zöldborsó és változatai
|
11
|
Sárgarépa rózsaszín mártásban
|
11
|
Diós sárgarépa krokett
|
11
|
Sárgarépa-újhagyma-spárga
|
12
|
Sárgarépatorta
|
13
|
Vajas sárgarépa és zöldborsó
|
14
|
Citromos zöldbab és zucchini
|
14
|
Ínyenc zöldbab ringlivel
|
14
|
Paradicsomos zöldbab
|
15
|
Zöldbab-paprikás
|
16
|
Kelbimbó és gesztenye
|
16
|
Sajtos zucchini-rakottas
|
17
|
Rántott zucchini
|
18
|
Töltött kellevelek
|
18
|
Karalábé párizsi módra
|
18
|
Broccoli olívabogyóval
|
19
|
Broccoli paradicsommártásban
|
19
|
Karfiol petrezselyem-mártásban
|
19
|
Bolondított karfiol
|
21
|
Karfiolos rizottó
|
21
|
Karfiol mustáros besamel mártásban
|
22
|
Karfiol lengyel módra
|
22
|
Peperanata ("szegény lecsó")
|
22
|
Paprika ínyenc módra
|
23
|
Genovai paradicsomos rizotto
|
23
|
Fűszeres pirított paradicsom
|
24
|
Sült padlizsán pármai módra
|
24
|
Gombás padlizsán
|
24
|
Tejszínes kukorica
|
27
|
Padlizsánfelfújt
|
27
|
Veronai zeller-rakottas
|
27
|
Hagymás-besameles zeller
|
29
|
Rozmaringos sütőtök
|
29
|
Zsályás bab
|
29
|
Párolt lencse konyhafőnök módra
|
29
|
Paradicsomos lencse
|
30
|
Hagymás káposzta
|
30
|
Párolt vöröskáposzta
|
32
|
Pirított gomba
|
32
|
Pirított gombás hagyma
|
32
|
Gomba szőlőlevél-ágyon
|
33
|
Pikáns vagdalt gomba
|
34
|
Rösti (svájci specialitás)
|
34
|
Rozmaringos burgonya
|
35
|
Mustáros burgonya
|
35
|
Zucchinival töltött burgonya
|
36
|
Gombás burgonya
|
37
|
Túrós burgonyalabdacs
|
38
|
Besameles hagymás burgonya
|
38
|
Sült burgonya konyhafőnök módra
|
38
|
Lyoni hagymás burgonya
|
38
|
Borral sült burgonya
|
39
|
Burgonyakrokett meglepetéssel
|
40
|
Badeni citromos burgonya
|
40
|
Egyszerű burgonyapüré és változatai
|
40
|
Burgonyapüré-torta
|
41
|
Fűszeres banán Madras módra
|
41
|
"Plaki" - görög specialitás
|
42
|
Zöldségjava - "Ratatouille"
|
42
|
"Ratatouille" - más módon
|
42
|
Sáfrányos rizottó olívabogyóval
|
44
|
Szemrevaló zöldségrakottas
|
44
|
Zöld rizs bevert tojással
|
46
|
Petrezselymes, vajas galuska
|
47
|
Zalai zsemlegombóc
|
47
|
Angolos zöldségköret
|
47
|
Franciás zöldségköret
|
47
|
Gratinált főzelékfélék
|
48
|
Zöldségfélék Orly módra (azaz sörtésztában sütve)
|
48
|
Főzelékek
|
|
Sóskafőzelék - Anyám módjára
|
49
|
Sárgarépafőzelék
|
49
|
Salátafőzelék
|
49
|
Spenótfőzelék, ahogy én szeretem
|
51
|
Karalábé- vagy karfiolfőzelék
|
51
|
Zöldborsófőzelék
|
51
|
Tejfölös tökfőzelék
|
52
|
Kelkáposztafőzelék
|
52
|
Savanyú zöldbabfőzelék
|
53
|
Tejszínes gombafőzelék
|
53
|
Paradicsomos burgonyafőzelék
|
54
|
Tejfölös burgonyafőzelék
|
54
|
Paradicsomos káposzta
|
54
|
Lencsefőzelék
|
54
|
Szárazborsófőzelék vagy -püré
|
56
|
Szárazbabfőzelék
|
56
|
Függelék
|
|
Néhány hasznos tanács
|
58
|
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez
|
58
|
A zöldségfélék köretként való elkészítésének módjai
|
59
|
A spárga főzési módja
|
59
|
Paradicsomhámozás, -előkészítés
|
59
|
A gomba tisztítása
|
59
|
A padlizsán tisztítása, előkészítése
|
59
|
Sós palacsintatészta
|
60
|
Besamel mártás
|
60
|
Mornay mártás
|
60
|
Hollandi mártás
|
60
|
A rántás
|
61
|
A habarás
|
61
|
Házias mértékegységek
|
61
|