Előszó |
3 |
Levesek, előételek |
5 |
Fácánleves |
5 |
Szarvas gulyásleves |
5 |
Vadászleves |
6 |
Pikáns vadcsontleves zöldséges grízgaluskával |
6 |
Vadnyúlvagdalt |
7 |
Vadhús saláta |
7 |
Vadmájpástétom |
7 |
Vaddisznó kocsonya |
8 |
Őzkrokett Cumberland mártással |
8 |
Rántott palacsinta bormártással |
8 |
Vadpástétom tésztában |
9 |
Vadszárnyasok |
10 |
Fürj |
10 |
Fürj fészekben |
10 |
Májjal töltött ínyenc fürj |
10 |
Fürj maláj módra |
11 |
Fogoly |
12 |
Fogolypecsenye vincellér módra |
12 |
Fogolybecsinált |
12 |
Fogoly kelkáposztában I. |
12 |
Fogoly kelkáposztában II. |
13 |
Sült fogoly lencsepürével |
13 |
Fogoly pezsgős krémmártásban |
14 |
Fácán |
14 |
Pácolt fácán elzászi módra |
14 |
Mustos töltött fácán |
15 |
Tűzdelt fácánpecsenye almával |
15 |
Lecsós fácán |
16 |
Amolyan egyszerű töltött fácán |
16 |
Bakonyi fácánmell |
17 |
Tűzdelt fácánmell diós-meggyes mártással |
17 |
Vadkacsa |
18 |
Vadkacsa madeira mártásban |
18 |
Libamájas töltött vadkacsa |
18 |
Vadkacsa narancsos krémmártásban |
19 |
Vadliba |
20 |
Sült vadliba birsalmával |
20 |
Gombás-olivás töltött vadliba |
20 |
Kis- és nagyvadak |
21 |
Vadnyúl |
21 |
Ananászos vadnyúl krémmártásban |
21 |
Nyúlpecsenye béarni mártással |
22 |
Vadnyúlpaprikás |
22 |
Vadnyúl paradicsommártásban |
22 |
Pácolt nyúlgerinc |
23 |
Nyúl vadasan |
23 |
Gombás nyúlszeletek |
24 |
Vadnyúl mentamártásban |
24 |
Nyúlpecsenye olivabogyóval Camilla módjára |
24 |
Vadnyúl provánszi módra |
26 |
Vaddisznó |
26 |
Vaddisznógombócok almás káposztával |
26 |
Vörösboros vaddisznóragu |
27 |
Káposztás-kapros vaddisznósült |
27 |
Rendhagyó, rántott vadmalacborda |
28 |
Szilvás-almás vaddisznósült |
28 |
Vaddisznócomb édeskés-savanykás mártásban |
29 |
Tejben párolt vadmalac gyümölcsmártással |
30 |
Őz |
31 |
Őzhús Stroganoff módra |
31 |
Zöldborsós-gombás őzraqu |
32 |
Tárkonyos őzgerinc |
32 |
Bajor őzgerinc |
32 |
Pirított őzérmék májas-gombás-mandulás raguval |
33 |
Töltött őzlapocka őszibarack-szilva körítéssel |
34 |
Magyaros pirított őzmáj |
34 |
Szarvas |
35 |
Gombás szarvastokány |
35 |
Szarvasgerinc kaprimártásban |
35 |
Szarvasszeletek Villa Franca módra |
35 |
Szarvasgerinc gesztenyés gombaraguval |
36 |
Brassói szarvascomb |
36 |
Szarvasszeletek Vízvári Mariska módra |
38 |
Szarvasszeletek burgundi mártásban |
38 |
Halak |
39 |
Szegedi halászlé pontyból |
39 |
Korhely halászlé Reviczky módra |
39 |
Rácponty |
40 |
Fanyarédes pontyszeletek sörmártásban |
40 |
Borban párolt töltött ponty |
40 |
Ponty olívás paradicsommártásban |
41 |
Mandulás sült ponty |
41 |
Tejfölös harcsapaprikás |
41 |
Harcsaszeletek fokhagymás bormártásban |
42 |
Harcsa narancsos mártásban |
42 |
Harcsa kínai módra |
43 |
Angolna zöldséges Mornay mártásban |
44 |
Angolna dervis módra |
44 |
Zsályás angolna saját levében |
44 |
Angolna Orly módra Choron mártással |
45 |
Rántott csuka Colbert módra |
45 |
Csukaszelet rózsaszín mártásban |
45 |
Paradicsomos-babos csuka |
46 |
Csuka balti módra (lazaccal) |
46 |
Széki töltött compó |
47 |
Ínyenc módra töltött pisztráng |
47 |
Sonkás-májas töltött pisztráng |
48 |
Mazsolás-rákos pisztráng |
48 |
Ánizsos párolt pisztráng |
50 |
Zucchinivel töltött pisztráng |
50 |
Kecsege kaviáros mártásban |
50 |
Kecsege kaprimártásban |
51 |
Normandiai kecsege |
51 |
Kecsege fűszeres majonézzel |
52 |
Süllő zöld morzsában |
52 |
Kecsege konyakos mártásban |
53 |
Kunkori süllősült |
53 |
Töltött süllő vagy fogas fehérborban |
53 |
Fogasfilé gombamártásbhan |
54 |
Fogasbatyu fűszeres mártással |
54 |
Fogasfilé szardellás-kapris vajjal |
54 |
Fogas diómártásban |
55 |
Függelék |
55 |
A vadakról röviden |
55 |
Páclé I. |
56 |
Páclé II. |
56 |
Olajos pác |
56 |
Pástétomfűszerek |
56 |
Majonéz |
56 |
Tartármártás |
57 |
Tejfölös, almás tormamártás |
57 |
Cumberland mártás |
57 |
Besamel mártás |
57 |
Béarni mártás |
57 |
Choron mártás |
58 |
Spanyol- vagy barnamártás |
58 |
Madeira mártás |
58 |
Almapüré |
58 |
Zsemlegombóc |
59 |
Petrezselymes galuska |
59 |
Tarhonya |
59 |
Csipetke |
59 |
Burgonyakrokett |
60 |
Burgonyafánk |
60 |
Puliszka |
60 |
Sós palacsinta |
60 |
Paradicsomhámozás, -előkészítés |
60 |
Gombatisztítás |
60 |
Párolt vöröskáposzta |
61 |
Hogyan győződhetünk meg arról, friss-e a hal? |
61 |
A halak tisztítása és előkészítése |
61 |
A halakról röviden |
62 |
Házias mértékegységek |
62 |