Az olvasó a sorozat negyedik, zárókötetében az őszi évad ételféleségeit találja. A receptgyűjtemény csupán annyiban különbözik az előző kötetektől, hogy az ételekben rejlő kalória mennyisége emelkedett kissé. Ennek okai elsősorban maguk a hozzávalók és nem az elkészítési módozatok. Reggelik, vacsorák, levesek, saláták és édességek mellett zömében húsételek leírásait és fotóit tartalmazza ez a könyv. Füstölt húsok, káposztafélék, vadhúsok, bab, lencse, bárány, gomba, libamell, gesztenye, sütőtök, cékla - csak néhány anyag a több mint félszáz recept fő alkotóelemeiből. Az évszak keresztmetszetében a hagyományosnak ítélt ételek más felfogásban való elkészítése éppen oly jellemző, mint az egyéni ízlésre utaló változatok. Három fő szempont szerint válogattam: a fogások a szentendrei Aranysárkány étterem kínálatából kerüljenek ki, házilag elkészíthetőek legyenek és pompázó színeikkel már a látványukkal is farkaséhséget keltsenek. Mindezen célok megvalósításában, a négy kötet ételeinek elkészítésében nem nélkülözhettem Németh Csaba szakács segítségét, és köszönettel tartozom Urbán Tamás fotósnak közreműködéséért, valamint Krajcsokivcs Jánosnak a szentendrei gyűjteményéből származó edényekért és tárgyakért. Akinek pedig a munkám zavartalan körülményeit köszönhetem: Máhr Attila, a vendéglő tulajdonosa.