Előszó
|
9
|
Az ínyesmesterség
|
11
|
A MAGYAR KONYHA
|
|
Bevezetés
|
15
|
Ételeink sava-borsa
|
20
|
Receptek, ízek-zamatok titkai
|
20
|
A rántás "tudománya"
|
21
|
Habarás, "staubolás"
|
22
|
Levesek, főzelékek sűrítése
|
22
|
A jó tejföl dicsérete
|
23
|
A fűszerek hada és a paprika regénye
|
24
|
Fűszerek a magyar konyhában
|
28
|
Hagyma, paprika, bors, fokhagyma
|
29
|
Eset (sűrítmény) és bors
|
31
|
Hazai fűszernövényeink
|
32
|
Cukor, fahéj, vanília
|
34
|
Fűszerritkaságok
|
35
|
Fűszerkeverékek
|
37
|
A modern konyha
|
39
|
Tudományos, egészségügyi
|
40
|
A konyhai eszközök
|
42
|
Az éléskamrában
|
43
|
Szabad tűz mellé
|
43
|
RECEPTGYŰJTEMÉNY
|
|
A recepteken előírt mennyiségek
|
49
|
Levesek és levesbevalók
|
50
|
Levesek
|
50
|
Leveskülönlegességek
|
63
|
Levesbe és leveshez valók
|
71
|
Egytálak, főzelékek, meleg és hideg előételek
|
75
|
Tojásételek
|
75
|
Burgonyás ételek
|
87
|
Rizses fogások
|
94
|
Sós (zsírban sült és főtt) tészták, pudingok
|
98
|
Előételek palacsintából és rétesből
|
117
|
Főzelék- és zöldségfélék
|
120
|
Gomba
|
160
|
Szárazhüvelyesek: bab, borsó lencse
|
166
|
"Zóna" húsételek, könnyű feltétek
|
170
|
Pástétomok, kocsonyák, aszpikos fogások
|
176
|
Főtt és sült húsok, pecsenyekülönlegességek
|
185
|
Marhahús
|
188
|
Marhasültek
|
193
|
Sertéshús
|
203
|
Borjúhús
|
211
|
Marha-, sertés- és borjúhúsból készült fogások
|
219
|
Bárány-birka, juh-ürü
|
223
|
Háziszárnyasok
|
232
|
Csirke, tyúk, jérce, kappan és kakas
|
234
|
Liba, kacsa, pulyka és gyöngytyúk
|
241
|
Belsőségek
|
252
|
Vadak
|
260
|
Halak
|
284
|
Édesvízi halak
|
285
|
Édes- és sósvízi különlegességek
|
302
|
Köretek, mártások és saláták
|
315
|
Köretek
|
315
|
Mártások (Alapmártások)
|
320
|
Különféle mártások
|
323
|
Saláták
|
333
|
Édes tészták
|
344
|
Gyúrt tészták, metéltek, kockák, gombócok
|
344
|
Rétesek és palacsinták
|
350
|
Fánkok, zsírban sültek, morzsák
|
357
|
Felfújtak, pudingok, omlettek
|
364
|
Házi sütemények
|
369
|
Kalácsok és kuglófok
|
381
|
Ötórai tea - vacsora utáni fekete
|
390
|
Tea, kávé, kakaó
|
394
|
Csemegék
|
403
|
Tejes, tejszínes készítmények, krémek és sodók
|
413
|
Gyümölcsök
|
417
|
Gyümölcslevesek és főzelékek
|
426
|
Déligyümölcs-különlegességek
|
428
|
Sós-sajtos házitészták, teasütemények, szendvicsek
|
435
|
Italok
|
451
|
Házi cukrászat
|
461
|
Torták
|
462
|
Tortakülönlegességek
|
467
|
Tortakrémek és mázak
|
474
|
Cukrászsütemények
|
478
|
Cukrászati különlegességek
|
485
|
Fagylaltok, parfék, jeges különlegességek
|
490
|
NÉGY ÉVSZAK
|
|
Hagyományos ételek - hagyományos napokra
|
501
|
Szilveszteri krampampuli és újévi malac
|
502
|
A krampampuli
|
502
|
Újévi malacpecsenye
|
503
|
Disznótoros idők
|
507
|
A tavasz ébredése
|
511
|
Heringsmauz
|
511
|
Tavaszi juhtúró, retek és hagyma
|
512
|
Húsvét a fehér asztalon
|
512
|
Jönnek a primőrök
|
514
|
A kánikula napjai
|
516
|
Bál és búcsú Anna napján
|
516
|
Könnyű nyári ételek
|
518
|
Őszi fények
|
519
|
Szüret és kiskocsmák Budán
|
519
|
Szüreti "kolbász", gesztenye és gyümölcsök
|
522
|
Téli beszerzések
|
525
|
Káposztataposás a Belvárosban
|
526
|
Megindulnak a fenyők
|
529
|
Déligyümölcsök Mikulás puttonyában
|
529
|
A várakozás napjai
|
531
|
A karácsonyi pulyka
|
532
|
Diós és mákos
|
534
|
Tárgymutató
|
536
|