Kedves háziasszonyok! Második szakácskönyvemmel jelentkezem önöknél abban a reményben, hogy ugyanolyan kedvező fogadtatásban részesítik, mint az előzőt. Ám ennek a könyvnek merőben más a profilja. Míg első könyvemben (Könnyű étrend korszerű táplálkozás) főképp kímélő jellegű, gyorsan készülő ételek szerepeltek, ezt a másodikat univerzális szakácskönyvnek szántam, amelyben a hétköznapi ételektől kezdve a legválogatottabb ínyencfalatokig mindent megtalálhatnak, mi "szem-szájnak ingere...". Ezzel segítségükre szeretnék lenni abban, hogy bármilyen alkalomra könnyűszerrel állíthassák össze a legmegfelelőbb étrendet. Átfogóan tükrözi könyvem országunk szakácsművészetét, amelyet különösen változatossá tesz a román nép és az együtt élő nemzetiségek sajátos ételeinek keveredése, kölcsönhatása.