Olvasás közben folyton az járt az eszemben, vajon honnan tudhat ennyi mindent az általunk ismert és szeretett világról Nagy Bandó András, a humorista? Hogy tudja megszerettetni velem a kelkáposztát, a rántott levest, és hogy tudja rám beszélni a krumplis tarhonyát vagy a pacalt? Hogyan képes arra kényszeríteni, hogy a következő nyáron magam készítsem el a kovászos uborkát és a majoránnás marhapacsnit Bandó módra? Vajon minek tudható be, hogy a kenyérsütésről és a kemencékről írtakat olvasva a konyhában kötöttem ki, és percek múlva már a friss vajas kenyeret falatoztam zöldpaprikával? (Benke László, Laci bácsi mesterszakács)
Írásaiban szerencsésen ötvöződik Krúdy Gyula, az érett kori gourmet ismert és méltán szeretett fölfogása, és a híres francia gasztronómus, Brillat Savarin filozófiája, aki így fogalmaz az asztal körül megélhető örömökről.
"Az étkezést mindegyik életkorban lehet élvezni. Ez az élvezet táras lehet minden egyéb gyönyörűségnek, és az utolsó, mely megmarad és vigasztal, mikor a többi örömünket már elvesztettük."
Pető István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke