A megújított, átdolgozott tankönyvből a legkorszerűbb ismereteket szerezhetik meg a vendéglátási és idegenforgalmi szakképzésben tanulók.
A kiadvány ismerteti az EU-csatlakozást követően fontossá vált nemzetközi trendeket, szabályokat, miközben megőrzi és erősíti a magyar vendéglátás értékeit és hagyományait is. Az egyes fejezetek végigkísérik
- az értékesítés színtereit és feltételeit,
- a munkaszervezés és az üzemszervezés feladatait,
- az üzleti kínálat megjelenítését,
- a felszolgáláshoz kapcsolódó étel- és italismereti tudásanyagot,
valamint új területként
- az éttermitől eltérő értékesítési feladatokat,
- a társas étkezésekkel és az üzemen kívüli értékesítéssel kapcsolatos teendőket,
- a vallási szokásokkal és előírásokkal összefüggő speciális kínálatot.
A tankönyv a pincér, a vendéglátó eladó és a gyorsétkeztetési eladó szakmák ismeretanyagát tartalmazza, de mindenki talál benne érdekes tudnivalókat, aki fontosnak tartja a színvonalas vendéglátást és a családi-baráti körben elköltött ünnepi étket.