Könyvünk a házi tartósítás minden válfaját - befőttek, lekvárok és dzsemek, szörpök és ivólevek, befőzéssel eltett zöldségfélék, savanyúságok, fagyasztással tartósított élelmiszerek, szárított és aszalt zöldségek és gyümölcsök - felöleli, illetve a hagyományos befőzési módszerek mellett magában foglalja a modern konyhatechnikai eszközök, a gyümölcscentrifuga, mikrohullámú sütő stb. adta lehetőségeket is. Azok a háziasszonyok is befőznek, akiknek nincs kertjük, mert nyáron sokkal olcsóbban lehet hozzájutni a zöldséghez, gyümölcshöz. Milyen nagyszerű, ha télen leemelhetünk a kamra polcáról egy-egy üveg lekvárt sütemények készítéséhez, dzsemet a reggelihez, zöldségfélét a levesbe vagy köretnek, befőttet, savanyúságot a főételek mellé. Az okosan gazdálkodó háziasszony tavasztól őszig - a zöldségek és gyümölcsök érésének idején - már gondol arra, hogy a zord napokon is változatos és egészsége ételek kerüljenek az asztalra. Aki már egyszer megismerte a nyár ízeit idéző, házilag tartósított finomságokat, az tudja, hogy megéri az időt és fáradságot azok elkészítése. Fontos, hogy a tartósítás a lehető leggyorsabb és legtökéletesebb legyen, hogy a nyer készítmény ízletes, egészséges és tartós maradjon. Mindezeket csak akkor lehet teljesíteni, ha a legmegfelelőbb tartósítási eljárást alkalmazzuk és hibátlan, friss nyersanyagot dolgozunk fel. Reméljük, hogy az itt közreadott receptek, ötletek és jó tanácsok segítséget nyújtanak abban, hogy étrendünk a téli hónapokban is változatos és egészséges legyen.
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!