Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva
Kilencedik javított és a legujabb ételreczeptekkel bővített kiadás
Tartalom
Első szakasz
|
|
Levesek
|
1
|
Bőjti és rántott levesek
|
17
|
Második szakasz
|
|
Előételek (Assiettek.)
|
24
|
Harmadik szakasz
|
|
Marhahús
|
50
|
Negyedik szakasz
|
|
Meleg, hideg és tésztákra való mártások
|
57
|
Ötödik szakasz
|
|
Főzelékek
|
67
|
A marhahús különféle készítésmódja
|
86
|
Borjú-, ürü-, bárány- és sertéshús különféle készítésmódjáról
|
101
|
Ürühús-készítmények
|
113
|
Bárányhús-készítmények
|
117
|
Sertéshús-készítmények
|
120
|
Hatodik szakasz
|
|
Szárnyas állatok
|
126
|
Hetedik szakasz
|
|
Vadak
|
142
|
Nyolczadik szakasz
|
|
Halak
|
157
|
Kilenczedik szakasz
|
|
Hideg-, meleg-, tál- és apró pástétomok
|
183
|
Tizedik szakasz
|
|
Kolbászok és hurkák
|
191
|
Tizenegyedik szakasz
|
|
Sültek (Pecsenyék)
|
194
|
Tizenkettedik szakasz
|
|
Saláták
|
205
|
Tizenharmadik szakasz
|
|
Párolt gyümölcs-saláták (Compótok)
|
214
|
Tizennegyedik szakasz
|
|
Tésztaneműek. Meleg és hideg tészták
|
219
|
Kochok
|
242
|
Puddingok
|
255
|
Kochok- és puddingokra való habok (chaudeau)
|
261
|
Rétesek
|
263
|
Bélesek
|
273
|
Élesztős tészták
|
276
|
Kenyerek
|
298
|
Zsírban sült tészták
|
300
|
Íróvajas tészták
|
318
|
Omlós-tészták
|
328
|
Tizenötödik szakasz
|
|
Torták
|
335
|
Piskóta-tészták
|
366
|
Kétszersültek
|
369
|
Czukros ívek
|
372
|
Mandolás sütemények, szeletek és ostyák
|
376
|
Tizenhatodik szakasz
|
|
Kocsonyák és parfaitek
|
398
|
Tizenhetedik szakasz
|
|
Crémek és tajhabok
|
410
|
Tizennyolczadik szakasz
|
|
Fagylaltok
|
417
|
Tizenkilenczedik szakasz
|
|
Meleg és hideg italok
|
423
|
Huszadik szakasz
|
|
Czukor-gyümölcsök
|
427
|
Befőtt gyümölcsök
|
431
|
Gelék és levárok (marmalade)
|
436
|
Eczetbe csinált gyümölcs és zöldség
|
439
|
Finom eczetek
|
444
|
Egyéb hasznos tudnivalók
|
445
|
Huszonegyedik szakasz
|
|
A fölszedésről
|
447
|
A modern szakasz terítése
|
460
|