A kötet nemcsak színes, látványos album - tehát szép ajándék -, egyúttal szakszerű kézikönyvként is használható, amelyben nemcsak az értők, hanem a laikus, tanulni vágyó borbarátok is választ kapnak kérdéseikre. (Világgazdaság)
A 304 oldalas könyv öt nagyobb témakörben tárgyalja az istenek italáról szóló tudnivalókat a bor születésétől a borkészítés technológiáján, a borvidékek bemutatásán keresztül természetesen a bor gasztronómiájáig. (Vendéglátás)
"Egyedülállóan széles ismeretanyagot felölelő, minden eddiginél terjedelmesebb és rendkívül igényes kivitelezésű könyv" (TTG Hungary)
"A Magyar Borok Könyve" 304 színes oldalon, kitűnő papíron, tele jó fotókkal és tipográfiai nyalánkságokkal...ajánlható a konyhaművészet minden barátjának, mint a borok és ételek ízbeli összhangjának nélkülözhetetlen alapműve. (Konyhaművészet)
Megtanít bort kóstolni, egyes borokhoz ételt és fogyasztásukhoz alkalmat is választani, és megtanít egészségünket védeni az igénytelen borfogyasztás veszélyei ellen. (A kiadó)