A Lisztérzékenyeknek háziasszonyszemmel c. receptes könyve után az elmúlt évek tapasztalatai alapján újabb recepteket készített a szerző, folyamatosan figyelemmel kísérve az egyre egészségesebb és táplálóbb összetevőket.
Ebben a kötetben az eddigiek megtartása mellett további segítő anyagok felhasználására próbált figyelmet fordítani. Újdonságként kísérletezgetett olyan ételekkel, ahol gyógyító fűszerek hatásait figyelembe véve számított azok egészséget támogató hatására. Rövid idő alatt új kedvencek kerültek a családi étlapra, az egyszerűbb, mindennapi ételektől a szokásostól eltérő, ünnepi fogásokig egyaránt. Diétás táplálkozásunkat hosszú távon alkalmazhatóvá, étkeinket finommá, táplálóvá kell tennünk, mindezt a hiánybetegségek, allergiák megelőzését és kizárását lehetővé téve.