Kurt Vonnegut - Időomlás

Nincs raktáron
Kurt Vonnegut - Időomlás
Kurt Vonnegut
Időomlás
antik (Magyar Könyvklub, Maecenas Könyvek), 1998
307 o., kemény kötés
jelenleg nem kapható, de előjegyezhető
Részletek
„Az ég szerelmére, segítsünk már ezeknek a megrémísztett embereknek, hogy átvergődjenek ezen az izén, akármi legyen is.” Az idézet Vonnegut legújabb könyvéből való, amely ahhoz próbál tanácsot adni, hogy eligazodjunk az életben. „Idefigyeljenek! – mondja másutt a Szerző – Avégből születtünk erre a világra, hogy ökörködjünk. Nehogy elhiggyék az ellenkezőjét.”
Mint egy rossz gramofon tűje, az idő megakad. Az utolsó tíz esztendőben mindenki kénytelen még egyszer elismételni az életét és halálát. Megszűnik tehát a szabad akarat, de az igazi bajok akkor kezdődnek, amikor – derült égből villámcsapás – újra magunk irányíthatjuk tetteinket. A lehetőség – az afrikai dzsungellakó népeket kivéve – az egész Földet váratlanul és készületlenül találja, így a vén csavargóként tengődő Kilgore Troutra vár a prófétai feladat, hogy megmentse a pusztulástól a Föld nevű bolygót.
Vonnegut mágikus írásművészete a hosszú hallgatás alatt sem vesztette el lenyűgöző sodrását és gondolatgazdagságát. Kurt Vonnegut várva-várt kötete egy korszakos, sziporkázóan szellemes filozófuls számvetése, leltára és – alighanem – búcsúüzenete. Mulatságos, tartalmas és torokszorító olvasmány.
Adatok
Cikkszám
407308
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!