Előszó |
5 |
Bevezető |
7 |
A gépesítésről általában |
9 |
A gépesítés jelentősége a vendéglátóiparban |
9 |
A gépesítés jelene és jövője |
10 |
Elméleti alapok |
14 |
Villamos alapismeretek |
14 |
Nyugvó villamosság (elektrosztatika) |
14 |
Áramló villamosság |
15 |
Villamosság és a mágnesség kapcsolata |
17 |
Indukció, kölcsönös indukció és önindukció |
18 |
Váltakozó áram keletkezése és alkalmazása |
20 |
Háromfázisú áram keletkezése és alkalmazása |
21 |
A villamos fűtés alapismeretei |
21 |
A villamos áram munkája és teljesítménye |
22 |
A villamos áram hőhatása |
23 |
A villamos fűtés alkalmazása és előnyei |
24 |
Ellenállásanyagok |
24 |
A gőztermelés alapismeretei |
25 |
Hőtechnikai állapotjelzők |
26 |
A gőz előállítása |
29 |
Hőtechnikai alapismeretek |
30 |
A testek halmazállapotának változásai |
31 |
Hűtőgépekhez alkalmazott hűtőközegek |
32 |
A kompresszoros hűtőgép működési elve |
33 |
A hűtőkompresszor működési elve |
35 |
A hűtőgép teljesítméye |
36 |
A gáztüzelés alapismeretei |
37 |
A gázok általános tulajdonáságai |
38 |
Természetes és mesterséges gázok |
39 |
A gázok tüzeléstechnikai jellemzői |
41 |
Az olajtüzelés alapismeretei |
44 |
Az olajok fizikaiés kémiai jellemzői |
45 |
Tüzelő- és fűtőolajok tüzeléstechnikai jellemzői |
47 |
A tüzelőolajok osztályozása |
47 |
Az infratüzelés alapismeretei |
49 |
A hősugárzás alapjai |
49 |
Az infravörös sugárzás hasznosítása |
51 |
Gépek, berendezések szerkezeti egységei |
52 |
Villamos meghajtó-, működtető és biztonságtechnikai egységek |
52 |
Villamos motorok |
52 |
Transzformátorok |
55 |
Villamos motorok indító- és védelmi berendezései |
56 |
Villamos gépek, berendezséek érintésvédelme |
61 |
Villamos fűtésű berendezések szerkezeti egységei |
63 |
Készülékek és fűtőelemek osztályozása |
63 |
A fűtőtestek kerámia szigetelő- és tartóanyagai |
64 |
Villamos fűtőtestek szerkezeti kialakítása |
65 |
Gőzüzemű berendezések szerkezeti egységei |
69 |
Gőzelőállító berendezések |
70 |
Gőzfelhasználó készülékek segédberendezései |
71 |
Hűtőgépek, berendezések szerkezeti egységei |
75 |
Hütőkompresszorok osztályozása |
75 |
Kondenzátorok |
81 |
Elpárologtatók (hűtőestek) |
85 |
A hűtőgépek szabályozó- és egyéb szerelvéyei |
86 |
Gáztüzelésű berendezések szerkezeti egységei |
98 |
Gázégők |
98 |
Gázkészülékek biztonsági berendezései |
105 |
Gázkészülékek vezérlő berendezései |
109 |
Olajtüzelő berendezések szerkezeti egységei |
113 |
Olajégők szerkezeti felépítése |
113 |
Egy blokkba épített olajégők főbb szerkezeti részei |
118 |
Infrafűtésű berendezések szerkezeti egységei |
128 |
Villamos árammal üzemelő infravörös hősugárzók |
128 |
Gázüzemű infravörös hősugárzók |
130 |
A termelőüzemek gépei, berendezései |
132 |
Előkészítő gépek |
132 |
Földesáru-előkészítő gépek |
133 |
Húselőkészítő gépek |
141 |
Egyetemes konyhagépek |
162 |
Cukrászati előkészítő gépek |
190 |
Tészta- és habkészítő gépek |
198 |
Dagasztógép |
198 |
Habverő, keverőgép |
201 |
Hengerlőgép |
205 |
Tésztanyújtó gép |
207 |
Tésztaosztó gép |
208 |
Habfúvó gép |
209 |
Hőközlő berendezések |
212 |
Tűzhelyek |
213 |
Sütőkemencék |
221 |
Főzőzsámolyok |
323 |
Speciális főző-, sütőberendezések |
234 |
Ételfőző üstök |
250 |
Hütőberendezések |
267 |
Fagylaltkészítő berendezések |
273 |
Az értékesítő üzletek gépei, berendezései |
279 |
Hőközlő berendezések |
280 |
Gázzsámoly bográcsállvánnyal |
282 |
Salamander |
283 |
Kontakt grillkészülék |
283 |
Toastsütő |
284 |
Feldolgozó- és kiszolgáló készülékek |
284 |
Szeletelő- és aprítógépek |
284 |
Adagoló-, kimérőkészülékek |
289 |
Habkészítő berendezések |
293 |
Tálaló- és tárolóberendezések |
295 |
Hűtő- és fagyasztóberendezések |
303 |
Hűtőberendezések |
304 |
Fagyasztóberendezések |
309 |
Kávéfőző berendezések |
314 |
Kávéfőzési eljárások |
315 |
A kávéfőző gépek fajtái |
318 |
A kávéfőző gépek főbb részei |
319 |
A kávéfőzés segédberendezései |
327 |
A kávéfőző gépek kezelése |
333 |
Italt készítő és kiszolgáló berendezések |
334 |
Ivóvizet készítő és kiszolgáló berendezések |
335 |
Üdítő italokat készítő és kiszolgáló berendezések |
339 |
Szeszes italokat kiszolgáló berendezések |
342 |
Palackozott italokat kiszolgáló berendezések |
344 |
Értékesítőkocsik |
345 |
Automaták |
351 |
Az automaták fajtái |
352 |
Az automaták főbb részei |
354 |
Az automaták kezelése |
358 |
A gépek, berendezések karbantartása |
359 |
A karbantartás fogalma, feladatai |
359 |
A karbantartás szervezése |
362 |
Baleset-elhárítás és elsősegélynyújtás |
365 |
Balesetvédelmi szabályok |
365 |
A munkahely rendje |
366 |
A munkaeszközök |
366 |
A gépek, berendezések kezelése |
367 |
Tűzvédelem |
368 |
Az elsősegélynyújtás általános szabályai |
368 |
Sérülések |
370 |
Hő okozta sérülések |
370 |
Sebek |
372 |
Elektromos áramütés |
374 |
Függelék |
377 |
Útmutató a hagyományos egységek értelmezéséhez és azok "SI" egységekre való átszámításához |
377 |
Vendéglátóipari gépeket és berendezéseket előállító és forgalmazó vállalatok |
380 |
Felhasznált irodalom |
382 |