Az eredményes gombatermesztéshez ma már komoly technológiai ismeretekre és felszerelésre van szükség.
A Gombatermesztők könyve bemutatja a különböző termeszthető gombafajokat, termesztési módozataikat, a szükséges alapanyagokkal és termesztőberendezésekkel együtt.
Az egyes fejezetekben kiemelt szerepet kapnak a termesztés biztonságát meghatározó biológiai, higiéniai és növényvédelmi ismeretek.
A könyv a szaporítóanyag, azaz a gombacsíra előállításával és a gombák tartósítási módjaival is foglalkozik.
A három legnépszerűbb gombán (csiperke, laskagomba, shiitake) kívül még 22, kevésbé ismert gomba leírását és a termesztésükhöz szükséges alapvető tudnivalókat is közli:
téli fülőke, pleurothus tuberregium, buna-shimei, bocskorgomba, laskapereszke, bokrosgomba, lila pereszke, lepketapló, óriás harmatgomba, fodros káposztagomba, ízletes tőkegomba, süngomba, fenyő-kénvirággomba, pecsétviaszgomba, nameko tőkegomba, júdásfülegomba, déli tőkegomba, rezgőgomba, gyapjas tintagomba, kucsmagombák, ördögszekér laskagomba, szarvasgombák.