Előszó
|
19
|
Szárnyasokból készült levesek
|
22
|
Galambleves alföldiesen
|
22
|
Galambleves aldunaiasan
|
22
|
Becsinált csirkeleves
|
22
|
Erdélyi tyúkleves
|
22
|
Ujházy tyúkhúsleves
|
22
|
Fácánleves berántva
|
23
|
Fácánból barnaleves
|
23
|
Fácánleves francia módra
|
23
|
Fácángulyás szegediesen
|
24
|
Fogolybecsinált-leves
|
24
|
Kacsaaprólék-leves kisalföldiesen
|
24
|
Libaaprólék-leves kárpátiasan
|
24
|
Lencseleves csirkével (bácskai étel)
|
25
|
Szász lakodalmi leves
|
25
|
Szász káposztás tyúkleves
|
25
|
Székely tyúkleves
|
25
|
Szombatos lúdaprólékleves (erdélyi étel)
|
26
|
Szerb ünnepi csirkeleves
|
26
|
Vajdasági káposztaleves
|
26
|
Halból készült levesek
|
27
|
A halászléről
|
27
|
Halászlé I. pontyból
|
27
|
Halászlé II. (vegyes halból)
|
27
|
Halászlé III. (alaplékészítéssel)
|
28
|
Halászlé IV. (bajai módra)
|
28
|
Halleves al-dunaiasan
|
28
|
Halleves áttörve
|
28
|
Halleves paprikásan
|
29
|
Halleves savanyúan
|
29
|
Halleves vörösborral
|
29
|
Marha-, borjú-, sertés- és bárányhúsból készült levesek
|
30
|
Babgulyás marhaszeggyel
|
30
|
Cibereleves bárányhússal
|
30
|
Erdélyi somos csontleves
|
30
|
Kaporleves erdélyiesen
|
30
|
Marhagulyás kolozsváriasan
|
31
|
Marhagulyás palócosan
|
31
|
Marhagulyás szegediesen
|
31
|
Marhagulyás szerbesen
|
32
|
Örmény toros leves
|
32
|
Pacalleves kolozsváriasan
|
32
|
Román almaleves
|
32
|
Román húsgombócleves
|
33
|
Szász húsleves
|
33
|
Szombatosok bablevese
|
33
|
Szilágysági bárányleves
|
33
|
Tárkonyos bárányleves kolozsváriasan
|
34
|
Tárkonyos bárányleves tordaiasan
|
34
|
Trencséni báránymáj-leves
|
34
|
Vajdasági húsgombócleves
|
34
|
Bableves sertéscsülökkel
|
35
|
Bácskai gombócleves
|
35
|
Burgonyaleves vaddisznóhússal
|
35
|
Csalánleves füstölt oldalassal
|
36
|
Erdélyi csorbaleves
|
36
|
Erdélyi paszulyleves
|
36
|
Gombás sertésraguleves
|
36
|
Gyergyói fülstölt húsleves
|
36
|
Káposztaleves háromszékiesen
|
37
|
Káposztaleves savanyú káposztából
|
37
|
Kelkáposztaleves háromszékisen
|
37
|
Kelkáposztaleves szavanyú káposztából
|
37
|
Kelkáposztaleves füstölt vaddisznóhússal
|
37
|
Román tavaszi leves
|
37
|
Sertésorjaleves
|
38
|
Sárgaborsóleves füstölt disznóhússal
|
38
|
Szász fokhagymás leves
|
38
|
Szász tormaleves
|
38
|
Szilvaleves füstölt oldalassal
|
38
|
Vagdalt vadbelsőrész-leves
|
39
|
Vadmalacleves tejfölösen
|
39
|
Vegyes levesek
|
40
|
Babgulyás őzhússal
|
40
|
Babkrémleves
|
40
|
Burgonyás szarvashús-krémleves
|
40
|
Brassói savanyútejes kenyérleves
|
40
|
Céklaleves lengyelesen
|
40
|
Gombaleves
|
41
|
Gombaleves áttörve
|
41
|
Gombabecsinált-leves
|
41
|
Hamis gulyásleves
|
41
|
Káposztaleves fejes káposztából
|
41
|
Köménymagos leves
|
42
|
Kukorica krémleves
|
42
|
Krumplileves pásztor módra
|
42
|
Majoránnás gombagulyás
|
42
|
Nyúleleje leves
|
42
|
Román meggyleves
|
43
|
Szarvashúsos babgulyás
|
43
|
Szarvaspacal leves
|
43
|
Szalonka erőleves
|
44
|
Székely tárkonyleves
|
44
|
Tejes leves
|
44
|
Tejfölös leves
|
44
|
Tejfölös tarkabableves
|
44
|
Tejfölös zöldbableves
|
45
|
Tejfölös burgonyaleves
|
45
|
Zöldségleves őzhússal
|
45
|
Levesbetétek
|
46
|
Brajlai csukagombóc (halleves-betét)
|
46
|
Daragombóc (zsírral)
|
46
|
Grízgaluska
|
46
|
Gyúrt levestészta
|
46
|
Húsgaluska
|
46
|
Kapros túrós gombóc
|
46
|
Lúdgégenyak-tészta
|
47
|
Reszelt tésztadara
|
47
|
Sonkás galuska
|
47
|
Szarvasvelős gombóc
|
47
|
Szombatos libatöpörtyűs galuska
|
47
|
Tejfölös galuska
|
47
|
Tejes galuska
|
47
|
Tojáshabgaluska
|
48
|
Vadmájgombóc
|
48
|
Vaddisznóvelős gombóc
|
48
|
Vajasgaluska
|
48
|
Velősgaluska
|
48
|
Gombából készült ételek
|
49
|
Aszpikos gomba
|
49
|
Bundában sült gomba
|
49
|
Csiperkegomba Orly-módra
|
49
|
Erdei gombapuding
|
49
|
Erdei gomba portugál módra
|
49
|
Erdei gomba ropogós
|
50
|
Erdei gomba székely módra
|
50
|
Fasírozott vargánya
|
50
|
Fehérboros gombasaláta
|
50
|
Gombás burgonya
|
50
|
Gomba burgonyával
|
51
|
Gombás kenyérkocka
|
51
|
Gombakotlett
|
51
|
Gombapaprikás
|
51
|
Gombapörkölt
|
51
|
Gombapörkölt lecsósan
|
52
|
Gomba rántva
|
52
|
Gombás rizs I.
|
52
|
Gombás rizs II.
|
52
|
Gombás rolád
|
52
|
Gomba vadasan
|
53
|
Gombával töltött paradicsom
|
53
|
Gombás meleg szendvics
|
53
|
Gombás makaróni
|
53
|
Gomba szerecsendióvirággal
|
53
|
Kenyérszeletek korallgombával
|
54
|
Kenyérszeletek kucsmagombával
|
54
|
Kirántott sampinyongomba-szeletek
|
54
|
Kucsmagombás táska
|
54
|
Libamájkrémmel töltött gomba
|
54
|
Parázson sült sampinyongomba
|
55
|
Pirított kucsmagomba
|
55
|
Román töltött gomba
|
55
|
Sampinyongomba citromosan
|
55
|
Sült vargányagomba citromosan
|
55
|
Sampinyongomba szalonnásan
|
56
|
Szerb rizses gomba
|
56
|
Tejfeles vargányagomba
|
56
|
Töltött kucsmagomba
|
56
|
Töltött kucsmagomba II.
|
57
|
Töltött sampinyongomba I.
|
57
|
Töltött sampinyongomba II.
|
57
|
Töltött vargánya I.
|
57
|
Töltött vargánya II.
|
58
|
Vargányás kocka
|
58
|
Varánygomba-szeletek rántva
|
58
|
Sonkás makaróni gombával
|
58
|
Halból készült ételek
|
59
|
Halmajonéz
|
59
|
Halsaláta
|
59
|
Halsalátával töltött paradicsom
|
59
|
Hideg főtt hal
|
59
|
Hideg harcsa
|
59
|
Hideg kecsege
|
60
|
Hideg fogas
|
60
|
Kocsonyázott hal I.
|
60
|
Kocsonyázott hal II.
|
60
|
Kocsonyázott hal III.
|
61
|
Pácolt ponty
|
61
|
Angolna sütve
|
61
|
Angolna kirántva
|
61
|
Angolna vajjal
|
61
|
Angolna pácolva
|
61
|
Angolna kékre főzve
|
62
|
Angolna sörben főzve
|
62
|
Csuka vagdaltan
|
62
|
Csuka rostélyon
|
62
|
Csuka káposztásan
|
62
|
Csuka fokhagymásan
|
62
|
Csuka erdélyiesen
|
63
|
Csuka spékelve
|
63
|
Csuka töltve
|
63
|
Csukapörkölt bajaiasan
|
63
|
Fogas molnárné módra
|
63
|
Fogas vajban
|
64
|
Harcsapörkölt Kellner-módra
|
64
|
Harcsa rántva
|
64
|
Apatini káposztás harcsa
|
64
|
Harcsa paprikásan
|
65
|
Keszeg kirántva
|
65
|
Sült keszeg
|
65
|
Keszeg töltve
|
65
|
Kárász főzve
|
65
|
Kárász pirított vajjal
|
65
|
Kárász oroszosan
|
66
|
Tepsiben sült kecsege
|
66
|
Nyárson sült kecsege
|
66
|
Pisztráng főzve
|
66
|
Pisztráng sütve I.
|
66
|
Pisztráng sütve II.
|
66
|
Pisztráng alufóliában
|
67
|
Pisztráng borban
|
67
|
Ponty vajban
|
67
|
Forrázott ponty
|
67
|
Ponty oroszosan
|
67
|
Ponty rácosan
|
68
|
Ponty roston
|
68
|
Ponty rántva
|
68
|
Pörkölt ponty
|
68
|
Paprikás ponty
|
68
|
Ponty darnai módra
|
69
|
Ponty varsói módra
|
69
|
Ponty jóasszony módra
|
69
|
Ponty dorzsmaiasan
|
69
|
Ponty erdélyiesen
|
70
|
Ponty ásványiasan
|
70
|
Süllő ásványiasan
|
70
|
Süllőfilé jóasszony módra
|
70
|
Süllőfilé bakonyi módra
|
70
|
Szárnyasokból készült ételek
|
71
|
Gombás csirke I.
|
71
|
Gombás csirke II.
|
71
|
Gombás pirítot csirke
|
71
|
Nyárson sült csirke
|
71
|
Paprikás csirke galuskával
|
72
|
Rántott csirke
|
72
|
Tárkonyos csirke
|
72
|
Káposztás tyúk (kárpátaljai étel)
|
72
|
Gombás libamáj-puding
|
73
|
Gombás rizzsel töltött liba
|
73
|
Lecsós vadliba
|
73
|
Sült liba, sült kacsa
|
73
|
Szász libaaprólék kocsonya
|
74
|
Szatmári libatöpörtyűs pástétom
|
74
|
Töltött libanyak vagy pulykanyak
|
74
|
Libamell vadászosan
|
74
|
Vadlibamell vagdalva
|
75
|
Gombás pulykasült
|
75
|
Császármadár erdélyiesen
|
75
|
Császármadár parázson sütve
|
75
|
Császármadár tokaji borral
|
76
|
Fácán aszpikban
|
76
|
Fácán lecsósan
|
76
|
Fácán tejfölös mártással
|
77
|
Fácánsült I.
|
77
|
Fácánsült II.
|
77
|
Fürj csipkebogyómártással
|
77
|
Fürj nyárson sütve
|
77
|
Fürj Orly-módra
|
78
|
Fürj vargányagombával
|
78
|
Fogoly agyagban sütve
|
78
|
Fogoly szárnyasmájjal
|
78
|
Fogolypecsenye göngyölve
|
79
|
Galamb vadász módra
|
79
|
Galamb kaprosan
|
79
|
Galamb gombával töltve
|
79
|
Káposztás kacsa (vajdasági étel)
|
80
|
Káposztás kacsa bazsalikommal
|
80
|
Vadkacsa tejfölösen
|
80
|
Vadkacsa vadas mártással
|
81
|
Bárány- és birkahúsból készült ételek
|
82
|
Bárány juhász módra
|
82
|
Báránycomb tűzdelve
|
82
|
Báránycomb szerb módra
|
82
|
Bárányszegy töltve
|
82
|
Birkacomb pácolva
|
82
|
Birka savanyú káposztával
|
83
|
Gombás báránypaprikás
|
83
|
Gombás báránygerinc sütve
|
83
|
Gombás bárányeleje
|
83
|
Nyárson sült báránygerinc
|
84
|
Szerémségi csevapcsicsa
|
84
|
Székelyudvarhelyi bárányflekken
|
84
|
Tojásos bárány erdélyiesen
|
85
|
Őzhúsból készült ételek
|
86
|
Őzmájszeletek rántva
|
86
|
Őzmájszeletek szalonnával
|
86
|
Őzmáj pirítva
|
86
|
Sonkás őzmájszeletek
|
86
|
Őzgerinc Valkói módra
|
86
|
Őzcomb vörösborban
|
87
|
Borjúhúsból készült ételek
|
88
|
Borjúborda gombakrémmel
|
88
|
Borjúborda vadász módra
|
88
|
Borjúszelet olasz módra
|
88
|
Borjúvelő tartármártással
|
88
|
Bosnyák csevapcsicsa
|
89
|
Gombás borjúcsülök
|
89
|
Gombás borjúborda szalonnával
|
89
|
Gombás rizzsel töltött borjúborda
|
89
|
Rántott borjúvelő
|
90
|
Savanyú borjúvese
|
90
|
Marhahúsból készült ételek
|
91
|
Bélszínszelet kisherceg-módra
|
91
|
Bélszínszelet Langtry-módra
|
91
|
Bélszínszelet Maison D'-or-módra
|
91
|
Bélszínszelet Napóleon- módra
|
91
|
Bélszínszelet Rossini-módra
|
91
|
Bélszín angol módra
|
92
|
Bosnyák bélszín
|
92
|
Burgundi rostélyos
|
92
|
Balakovói töltött hátszín
|
92
|
Bolgár csevapcsicsa
|
93
|
Bosnyák csupor
|
93
|
Erdélyi zsidó sólet
|
93
|
Gombával töltött hústekercs
|
93
|
Gombás marhatokány I.
|
94
|
Gombás marhatokány II.
|
94
|
Gombás ököruszály
|
94
|
Gombás felsálszelet
|
95
|
Gombás rostélyos I.
|
95
|
Gombás rostélyos II.
|
95
|
Görög bifsztek
|
95
|
Hagymás rostélyos
|
96
|
Hirtelensült rostélyos
|
96
|
Lecsós rostélyos
|
96
|
Marhafartőből erdélyi tokány
|
96
|
Marhahátszín bakonyi módra
|
97
|
Marhafelsál Eszterházy-módra
|
97
|
Marhahátszín zöldségesen
|
97
|
Marhafelsál bácskaiasan
|
97
|
Marhafelsál hortobágyiasan
|
97
|
Marhavesetokány
|
98
|
Mustáros marhaszelet
|
98
|
Natúr marhahátszín
|
99
|
Orosz bifsztek
|
99
|
Pozsonyi spanyolmadár
|
90
|
Rizses marhaszelet
|
99
|
Svéd rostélyos
|
100
|
Tejfeles felsálszelet
|
100
|
Tűzdelt marhanyelv
|
100
|
Tatárbifsztek
|
100
|
Nyúlból készült ételek
|
101
|
Nyúlcomb vagy -gerinc vadasan
|
101
|
Nyúlpaprikás
|
101
|
Nyúlpástétom I.
|
101
|
Nyúlpástétom II.
|
101
|
Nyúl tejfölösen
|
101
|
Nyúlpörkölt
|
102
|
Nyúl szerbesen
|
102
|
Nyúl köménymagosan
|
102
|
Nyúlgerinc savanyúan
|
102
|
Nyúlropogós
|
103
|
Tűzdelt nyúl nyárson
|
103
|
Sertéshúsból készült ételek
|
104
|
Brassói sertéstarja
|
104
|
Cipóban sült húsvéti csülök
|
104
|
Csülök káposztásan
|
104
|
Debreceni sertéskaraj
|
104
|
Disznótoros káposzta
|
104
|
Disznósajt készítése
|
105
|
Fokhagymás sertéskaraj
|
105
|
Főtt füstölt csülök
|
105
|
Gombás rakott hús
|
106
|
Gombás sertésnyelv
|
106
|
Gombás szalonnás setésborda
|
106
|
Gombás szűzpecsenye vörösborral
|
106
|
Gombás tokány
|
107
|
Gombás töltött karaj
|
107
|
Gombás vesevelő
|
107
|
Hargitai töltött kelkáposzta
|
107
|
Káposzta svábosan
|
108
|
Kolozsvári káposzta
|
108
|
Kolozsvári töltött káposzta
|
108
|
Kolozsvári sertéskaraj
|
109
|
Lucskos káposzta
|
109
|
Mezőségi paradicsomos káposzta
|
109
|
Májpástétom
|
109
|
Májas hurka
|
109
|
Palóc tárkonyos disznófej
|
110
|
Rakott húsos burgonya
|
110
|
Rizses hús
|
110
|
Román csevapcsicsa
|
110
|
Sertésborda sampinyongombával
|
110
|
Sertéskaraj elzászi módra
|
111
|
Sertéskaraj bácskaiasan
|
111
|
Sertéskaraj serpenyősen
|
111
|
Seréskaraj libamájjal
|
112
|
Sertéskaraj pármai módon
|
112
|
Sertéskaraj alumínium-fóliában
|
112
|
Sertéskaraj hortobágyiasan
|
112
|
Sertéskaraj burgundi módra
|
113
|
Sertéscomb szegediesen
|
113
|
Sertéscomb debreceniesen
|
113
|
Sertéscomb temesváriasan
|
114
|
Sertéslapocka borral
|
114
|
Sertésflekken
|
114
|
Sertés piroti pljeskavica
|
114
|
Sertéshús bőrösen
|
115
|
Sertésnyelv tojásosan
|
115
|
Szerb kifti
|
115
|
Szerb rizses hús
|
115
|
Szerb gyuvecs
|
115
|
Töltött sertésdagadó I.
|
116
|
Töltött sertésdagadó II.
|
116
|
Töltött martilapu
|
116
|
Tűzdelt sertésmáj
|
117
|
Vajdasági pljeskavica
|
117
|
Vranjei pljeskavica (szerb étel)
|
117
|
Vadászpecsenye szerbesen
|
117
|
Velős májszeletek
|
117
|
Velővel töltött karalábé
|
118
|
Vaddisznóhúsból készült ételek
|
119
|
Párolt vaddisznócom vörösborral
|
119
|
Sonkás vaddisznócomb
|
119
|
Szalámi készítése vadhúsból
|
119
|
Vaddisznócomb egri módra
|
119
|
Vaddisznókaraj vidéki módra
|
120
|
Vaddisznókaraj hortobágyiasan
|
120
|
Vaddisznókaraj gombával
|
120
|
Vaddisznókaraj tükörtojással
|
121
|
Vaddisznókaraj elzászi módra
|
121
|
Vaddisznómáj rántva
|
121
|
Vaddisznómáj debreceniesen
|
121
|
Vaddisznómáj pirítva
|
122
|
Szarvashúsból készült ételek
|
123
|
Füstölt szarvasnyelv
|
123
|
Paradicsomos szarvasnyelv
|
123
|
Párolt szarvasnyelv
|
123
|
Párolt szarvasgerinc
|
123
|
Szarvasborjúmáj-pástétom
|
123
|
Szarvasborjúnyelv-pástétom
|
124
|
Szarvasborjútüdő tarhonyával
|
124
|
Szarvascomb burgundi módra
|
124
|
Szarvasgerinc Eszterházy-módra
|
124
|
Tojásételek
|
125
|
Csirkehússal töltött tojás
|
125
|
Erdélyi hagymás rakott tojás
|
125
|
Erdélyi parasztomlett
|
125
|
Gombás omlett
|
125
|
Gombás rántott tojás
|
125
|
Gombás rántotta
|
126
|
Gomba tojással I.
|
126
|
Gomba tojással II.
|
126
|
Gomba tojással III.
|
126
|
Gomás tejfölös tojás
|
126
|
Gombával töltött tojás
|
126
|
Kucsmagomba tükörtojással
|
127
|
Sajtos tojás szászosan
|
127
|
Szász hagymástojás
|
127
|
Tejfölös gomba tükörtojással
|
127
|
Tojással töltött gomba
|
127
|
Köretek, főzelékek
|
|
Burgonyagombóc
|
128
|
Burgonyapüré
|
128
|
Franciasaláta
|
128
|
Francia körítés
|
128
|
Galuska
|
129
|
Hasábburgonya
|
129
|
Kelkáposzta-főzelék
|
129
|
Lencsefőzelék
|
129
|
Lecsó
|
129
|
Paradicsomos káposzta
|
130
|
Párolt káposzta
|
130
|
Párolt rizs
|
130
|
Pirított tarhonya
|
130
|
Rakott karfiol
|
131
|
Sárgaborsópüré
|
131
|
Szalmaburgonya
|
131
|
Vaddisznósonka-gombóc
|
131
|
Vaddisznótüdő-táska
|
131
|
Vadmájgombóc
|
132
|
Zöldbab vajjal
|
132
|
Zöldborsó vajjal
|
132
|
Zsemlegombóc
|
132
|
Mártások
|
133
|
Barna gombamártás
|
133
|
Barnamártás (spanyol)
|
133
|
Burgundimártás
|
133
|
Céklamártás
|
133
|
Fehér gombamártás
|
133
|
Fodormentamártás
|
134
|
Fokhagymamártás
|
134
|
Gombakrém
|
134
|
Gomba krémmártás
|
134
|
Gombamártás I.
|
134
|
Gombamártás II.
|
134
|
Gombamártás III.
|
135
|
Gombamártás IV.
|
135
|
Hagymamártás
|
135
|
Kapormártás
|
135
|
Majonéz
|
135
|
Madeiramártás
|
136
|
Mézmártás
|
136
|
Olasz mártás
|
136
|
Paradicsommártás
|
136
|
Remulád-mártás
|
136
|
Ribiszkemártás
|
137
|
Róbert-mártás
|
137
|
Sommártás
|
137
|
Sóskamártás
|
137
|
Tartármártás
|
137
|
Tormamártás ecettel
|
137
|
Tormamártás tejföllel
|
138
|
Zsályamártás
|
138
|
Zsemlemártás
|
138
|
Saláták
|
139
|
Burgonyasaláta
|
139
|
Ecetes torma
|
139
|
Erdélyi babsaláta
|
139
|
Erdélyi sült paprika
|
139
|
Céklasaláta I.
|
139
|
Céklasaláta II.
|
139
|
Fejes saláta
|
140
|
Gombasaláta I.
|
140
|
Gombasaláta II.
|
140
|
Gombasaláta majonézzel
|
140
|
Gombasaláta vargányából
|
141
|
Hagymasaláta
|
141
|
Káposztasaláta
|
141
|
Paprikasaláta
|
141
|
Sárgadinnye-saláta
|
141
|
Szerb újhagymasaláta
|
141
|
Uborkasaláta
|
142
|
Vegyes saláta
|
142
|
Sós tészták
|
143
|
Aludtejes pogácsa
|
143
|
Borsos lángos
|
143
|
Burgonyalángos
|
143
|
Burgonyás palacsinta sajtosan
|
143
|
Burgonyafánk
|
143
|
Csuszatészta készítése
|
144
|
Erdélyi tejfölös lepény
|
144
|
Fácánhússal töltött palacsinta
|
144
|
Gombás rétes I.
|
144
|
Gombás rétes II.
|
145
|
Gombás palacsinta
|
145
|
Gombás rakott palacsinta
|
145
|
Hortobágyi húsos palacsinta
|
145
|
Hortobágyi gombás palacsinta
|
145
|
Hússal töltött palacsinta
|
146
|
Juhtúrós pogácsa
|
146
|
Juhtúrós puliszka
|
146
|
Káposztás töpörtyűs pogácsa (vajdasági étel)
|
146
|
Kapros juhtúrós galuska
|
147
|
Káposztás rétes
|
147
|
Káposztás csusza
|
147
|
Krumplinúdli
|
147
|
Lángos kolozsváriasan
|
148
|
Lángos virslivel
|
148
|
Liptói túrós sztrapacska
|
148
|
Rákkal töltött palacsinta
|
148
|
Sonkás palacsinta
|
148
|
Tejfölös pogácsa
|
149
|
Töpörtyűs pogácsa I.
|
149
|
Töpörtyűs pogácsa II.
|
149
|
Túrós lángos
|
149
|
Túrós csusza
|
149
|
Vadvelős palacsinta
|
150
|
Zsíros pogácsa
|
150
|
Brindzás metélt
|
150
|
Édes tészták, édességek
|
150
|
Almás palacsinta
|
151
|
Almás lepény
|
151
|
Almás rétes
|
151
|
Almatorta
|
151
|
Asszonyszeszély
|
152
|
Alma pongyolában
|
152
|
Ánizsos sütemény
|
152
|
Barackkrém
|
152
|
Banántorta
|
152
|
Boros diótorta
|
153
|
Boros kocka
|
153
|
Cseresznyés rétes
|
153
|
Csipkebogyó-édesség mandulával
|
153
|
Diós palacsinta
|
154
|
Diós rétes
|
154
|
Diós lepény
|
154
|
Diós kocka
|
154
|
Diótorta vaníliakrémmel töltve
|
155
|
Diókrém
|
155
|
Darafelfújt málnaszörppel
|
155
|
Élesztős rakott palacsinta
|
155
|
Farsangi fánk
|
156
|
Forgácsfánk
|
156
|
Forrázott kifli
|
156
|
Gyömbéres vajas teasütemény
|
156
|
Gyömbéres teasütemény
|
156
|
Kürtőskalács
|
157
|
Lángoló gyümölcsös palacsinta
|
157
|
Lőcsei palacsinta (túrós tésztából)
|
157
|
Mákos rétes
|
157
|
Palacsintatészta
|
158
|
Rétestészta készítése
|
158
|
Sárgabarack boros pongyolában
|
158
|
Szőlős rétes
|
158
|
Szőlős lepény
|
158
|
Szőlős szelet
|
159
|
Tátrai juhtúrós palacsinta
|
159
|
Túrós palacsinta
|
159
|
Túrógombóc
|
159
|
Mézzel készült sütemények, frissítők
|
160
|
Mézes almasaláta
|
160
|
Mézes almaszörp
|
160
|
Mézes csipkelimonádé
|
160
|
Mézes csokoládé
|
160
|
Mézescsók I.
|
160
|
Mézescsók II.
|
160
|
Mézesfánk
|
161
|
Mézes gyümölcssaláta
|
161
|
Mézeskalács I.
|
161
|
Mézeskalács II.
|
161
|
Mézeskenyér
|
161
|
Mézes madártej
|
162
|
Mézes narancstej
|
162
|
Mézes narancssaláta
|
162
|
Mézes sárgabarck-szelet
|
162
|
Mézes szelet
|
162
|
Mézes salátaízesítő
|
163
|
Mézes rácsos kocka
|
163
|
Mézes tekercs
|
163
|
Mézes teasütemény
|
164
|
Mézes torta
|
164
|
Mézes tej
|
164
|
Tordai mézes pogácsa
|
164
|
Gyümölcsből készült frissítők, kompótok
|
165
|
Almahab
|
165
|
Almás frissítő
|
165
|
Banán frissítő
|
165
|
Citromos hűsítő
|
165
|
Cseresznye- vagy meggykompót
|
165
|
Cseresznyehab
|
165
|
Csokoládés frissítő
|
165
|
Egreshab
|
166
|
Kávés frissítő
|
165
|
Körtekompót
|
166
|
Likőrös turmix
|
166
|
Narancsos frissítő
|
166
|
Sárgabarack frissítő
|
166
|
Szilvakompót
|
166
|
Gyümölcsök, gyümölcsfélék és konyhai felhasználásuk
|
167
|
Gyümölcsök tartósítása cukor felhasználása nélkül
|
169
|
Befőtt készítése
|
169
|
Gyümölcsbefőzés rum hozzáadásával
|
169
|
Cukor nélküli gyümölcslé
|
169
|
Lekvár vagy dzsem készítése erdei gyümölcsből
|
169
|
Erdei gyümölcsök és elkészítésük
|
170
|
Vadalma
|
170
|
Vadalmaszörp
|
170
|
Fekete áfonya
|
170
|
Áfonyaleves
|
171
|
Áfonya nyersen
|
171
|
Áfonya üdítőital
|
171
|
Áfonyabefőtt készítése
|
171
|
Áfonyabefőtt citromos izű
|
172
|
Áfonyabefőtt rummal
|
172
|
Áfonya saját levében
|
172
|
Áfonyaszörp I.
|
172
|
Áfonyaszörp II.
|
172
|
Áfonyadzsem I.
|
172
|
Áfonyadzsem II.
|
172
|
Áfonyakocsonya
|
173
|
Áfonyaíz
|
173
|
Áfonyalekvár orosz módra
|
173
|
Áfonyalekvár rummal
|
173
|
Áfonya borban
|
173
|
Áfonyalikőr I.
|
173
|
Áfonyalikőr II.
|
174
|
Aszalt áfonya
|
174
|
Berkenye
|
174
|
Berkenyekocsonya
|
174
|
Berkenyeszörp
|
175
|
Berkenyelé natúran
|
175
|
Berkenyebefőtt rummal
|
175
|
Berkenyedzsem
|
175
|
Berkenyeíz
|
175
|
Berkenye üdítőital
|
175
|
Berkenye nyersen
|
175
|
Birs, birsalma
|
176
|
Birsbefőtt
|
176
|
Birsdzsem
|
176
|
Birslekvár
|
176
|
Birs konyakkal és vaníliával
|
176
|
Fekete bodza
|
176
|
Üdítőital bodzavirágból
|
177
|
Bodzalé
|
177
|
Bodzából turmix ital
|
177
|
Bodzakocsonya
|
177
|
Bodzabefőtt
|
177
|
Bodzalekvár
|
178
|
Aszalt fekete bodza
|
178
|
Aszalt fekete bodzából tea
|
178
|
Bodzalikőr
|
178
|
Csipkebogyó
|
178
|
Csipkebogyó befőtt I.
|
179
|
Csipkebogyó befőtt II.
|
179
|
Csipkebogyóíz I.
|
179
|
Csipkebogyóíz II.
|
179
|
Csipkebogyólekvár
|
180
|
Csipkebogyólikőr
|
180
|
Csipkegyómártás
|
180
|
Aszalt csipkebogyó
|
180
|
Földieper
|
180
|
Epersaláta
|
180
|
Eperleves
|
181
|
Eperfelfújt
|
181
|
Eperszörp I.
|
181
|
Eperszörp II.
|
181
|
Eperszörp III.
|
181
|
Eperhűsítő
|
182
|
Eperbefőtt I.
|
182
|
Eperbefőtt II.
|
182
|
Eperdzsem
|
182
|
Eper cukorban
|
182
|
Eperíz
|
182
|
Eper rumban
|
183
|
Saját levében tartósított erdei eper
|
183
|
Eperbólé
|
183
|
Galagonya
|
183
|
Galagonya tartósaítása
|
183
|
Kökény
|
184
|
Kökénykocsonya
|
184
|
Kökénylikőr
|
184
|
Kökénybefőtt
|
185
|
Vadkörte
|
185
|
Vadkörteszörp
|
185
|
Málna
|
185
|
Málnaparfé
|
186
|
Málnadzsem
|
186
|
Málnalekvár
|
186
|
Málnaszörp
|
186
|
Málnaszörp citromosan
|
186
|
Naspolya
|
186
|
Naspolya rummal
|
187
|
Naspolyabefőtt
|
187
|
Rebarbara
|
187
|
Rebarbarabefőtt
|
187
|
Rebarbara cukorban
|
187
|
Rebarbaraíz
|
187
|
Rebarbaraíz málnával
|
188
|
Fekete ribizli
|
188
|
Ribiszke saját levében
|
188
|
Ribiszkeszörp
|
188
|
Ribiszke cukorban
|
188
|
Ribiszkedzsem
|
188
|
Ribiszkelekvár
|
189
|
Som
|
189
|
Somszörp
|
189
|
Somlekvár
|
189
|
Sombefőtt I.
|
189
|
Sombefőtt II.
|
189
|
Somkocsonya
|
189
|
Szamóca
|
190
|
Szamóca tejszínhabbal
|
190
|
Szamócás narancssaláta
|
190
|
Hideg szamócaleves
|
190
|
Szamócabefőtt
|
190
|
Szamócadzsem I.
|
191
|
Szamócadzsem II.
|
191
|
Szamócakocsonya
|
191
|
Szamócalekvár
|
191
|
Szamócabólé
|
191
|
Szeder
|
191
|
Szederszörp I.
|
192
|
Szederszörp II.
|
192
|
Szederdzsem I.
|
192
|
Szederdzsem II.
|
192
|
Szederlekvár I.
|
192
|
Szederlekvár II.
|
192
|
Erdei szeder
|
193
|
Erdeiszerlé
|
193
|
Erdeiszederszörp
|
193
|
Erdeiszeder-befőtt I.
|
193
|
Erdeiszeder-befőtt II.
|
193
|
Erdei szeder cukorban
|
194
|
Erdeiszeder-dzsem
|
194
|
Kocsonya vegyes erdei gyümölcsből
|
194
|
Erdeiszeder-lekvár
|
194
|
Erdeiszeder-likőr
|
194
|
Erdeiszederecet készítése
|
194
|
Dió
|
194
|
Zöld dió eltevése
|
195
|