Bevezető |
3 |
A sütés-főzés általános tudnivalói |
9 |
A húsfélékről |
11 |
A húsok osztályozása |
12 |
A bárányhús részeinek osztályozása |
14 |
A borjúhús részeinek osztályozása |
13 |
A marhahús részeinek osztályozása |
12 |
A sertéshús részeinek osztályozása |
13 |
Az ürühús részeinek osztályozása |
14 |
A vágóállatok belsőrészeinek osztályozása a felhasználásra |
14 |
Belsőrészek előkészítése a főzéshez, sütéshez |
20 |
A húsok darabolása és aprítása |
16 |
Formaadás |
20 |
A húsok főzéshez, sütéshez való előkészítése |
16 |
A húsok lemosása |
16 |
A húsok megtöltése |
18 |
A húsok szeletelése |
17 |
A húsok tűzdelése (spékelés) |
18 |
A vadhúsok felhasználásáról |
22 |
A pácolásról |
23 |
A vadhúsok célszerű felhasználásának ismertetése |
23 |
A szárnyasokról és vadszárnyasokról |
24 |
A csirkefélék bontása |
30 |
A liba részeire bontása |
29 |
A pecsenyének való pulyka bontása |
30 |
Sózás, fűszerezés |
36 |
A sütnivaló pecsenyeliba bontása |
27 |
A szárnyasok formázása |
35 |
A szárnyasok kibontása |
27 |
A szárnyasok levágása és tisztítása |
25 |
A szárnyasok lemosása |
31 |
A szárnyasok megtöltése |
34 |
A szárnyasok főzéshez-sütéshez való előkészítése |
32 |
A szárnyasok tűzdelése |
34 |
A szárnyasok és vadszárnyasok célszerű felhasználásáról |
31 |
A halakról |
37 |
A halak bontása |
38 |
A halak előkészítése a sütéshez, főzéshez |
42 |
A halak kiszálkázása |
40 |
A halak szeletelése és darabolása |
41 |
A halak tisztítása |
37 |
A halfejek, csontok és bőrök felhasználása |
43 |
A kaviár készítése |
43 |
A rákokról |
44 |
A rákvaj készítése |
45 |
A főzelék- és zöldségfélékről |
46 |
A főzelék- és zöldségfélék aprítása, vágása |
54 |
A főzelék- és zöldségfélék előkészítése főzéshez |
57 |
A főzelék- és zöldségfélék felhasználásáról |
56 |
A főzelék- és zöldségfélék kezelése és tárolása |
47 |
A főzelék- és zöldségfélék mosása, áztatása, leforrázása |
53 |
A főzelék- és zöldségfélék tisztítása |
49 |
A gumós növényekről és a répafélékről |
58 |
A gumós növények és répafélék aprítása, vágása |
65 |
A burgonya aprításának és vágásának módjai |
66 |
A sárgarépa és petrezselyemgyökér aprítása és vágása |
67 |
A vöröshagyma aprítása, vágása |
68 |
A gumós növények és répafélék előkészítése a főzéshez, sütéshez |
71 |
A gumós növények és répafélék felhasználásához való osztályozása |
69 |
A gumós növények és répafélék lemosása |
65 |
A gumós növények és répafélék tisztítása |
60 |
A gombákról |
72 |
Hasznos tanácsok a gyümölcsök, a hüvelyesek, a tej-termékek és a fűszerek kezeléséhez |
75 |
A sütés-főzés fontosabb szabályai |
80 |
Az aszpik készítése |
127 |
A bundázásról |
113 |
Derítés, tisztítás |
116 |
Az ételek szűrése |
117 |
Egyes ételek feljavítása |
118 |
Az ételek áttöréséről (passzírozás) |
117 |
Az ételek formázásáról (dresszírozás) |
120 |
Az ételek lerakásáról, rétegezéséről |
115 |
Az ételek megtöltéséről |
116 |
Az ételek sűrítéséről |
108 |
Fényezés |
120 |
A főzésről |
80 |
A galuskaszaggatásról |
119 |
Az ízesítésről és a fűszerezésről |
111 |
A lazításról |
112 |
A lekötözésről |
118 |
A lezsírozásról |
120 |
A nyárson sütésről |
103 |
Paprika szín készítése |
129 |
A pácolásról |
123 |
A párolásról |
84 |
A pecsenyelé készítése |
122 |
A pirításról |
103 |
A roston sütésről |
101 |
A sütésről |
86 |
A tálalás és díszítés tudnivalói |
130 |
A töltelékek készítése |
125 |
Egyéb hasznos tudnivalók, a sütés-főzésről |
133 |
A főzelék, zöldség és gyümölcs ételek |
133 |
A halakról |
136 |
A vadakról |
138 |
Tej- és tejtermékekből készült ételek |
143 |
Főzzünk borral |
146 |
A hidegkonyháról |
153 |
A köretekről |
148 |
A nyári ételekről |
151 |
Ételleírások |
159 |
Gyorsan készíthető ételek |
161 |
Bélszínszeletek sárköziesen |
168 |
Csallóközi vesevelő |
168 |
Csirág (spárga) háziasan |
165 |
Fokhagymás rostélyos |
179 |
Gombás borjúszeletek |
179 |
Gombás párizsis puffancs |
164 |
Gombás sertésborda |
182 |
Gombás tejfölös tojás |
172 |
Gyors hideg csokoládékrém |
178 |
Hajdúsági számadó juhász burgonya |
161 |
Hegyaljai borjúbordák |
168 |
Juhtúrós burgonya lángos |
169 |
Keleti saláta |
168 |
Lecsó párizsiasan |
180 |
Lerakott makaróni |
175 |
Makaróni (vagy spagetti) magyarosan |
174 |
Milánói sertésborda |
181 |
Mustáros sült virsli |
177 |
Nyári lecsós tojás |
163 |
Nyírségi zúzott burgonya |
166 |
Óvári tálon sült tojás |
178 |
Pirított gomba tojással |
169 |
Pirított vese gombával |
180 |
Rakott vaj bab |
171 |
Rántott gombafejek |
177 |
Rántott tojások |
170 |
Rizses virsli háziasszony módra |
162 |
Sajtos kruton |
144 |
Sajtos vagy sonkás tojáslepény |
164 |
Sonkás kelvirág tejfölösen |
163 |
Sonkás rizs |
174 |
Sertésérmék jóasszony módra |
182 |
Sült tojás konyhakertész módra |
162 |
Szalonnás sült burgonya |
173 |
Tejfölös gomba tükörtojással |
171 |
Tejfölös vargánya tükörtojással |
172 |
Tengeri halszeletek bakonyi módra |
177 |
Tojáslepény debreceni módra |
165 |
Tojásos kelkáposzta |
170 |
Tojáslepény gombával |
172 |
Tojáslepény parasztosan |
176 |
Tojással töltött paradicsom |
173 |
Túrópogácsák |
169 |
Töltött alma |
135 |
Török paradicsom (padlizsán) rántva |
173 |
Ürüborda udvarhelyi módra |
166 |
Vitaprikos gombasaláta |
165 |
Vitaprikos virslis tojás |
175 |
Zöldborsós tojás |
170 |
Levesek és betétek |
183 |
Levesek |
185 |
Áttört püréleves száraz hüvelyesekből |
197 |
Bableves |
197 |
Borleves |
203 |
Burgonyaleves |
188 |
Burgonyapüréleves |
188 |
Csontleves |
186 |
Erőleves |
185 |
Frankfurti leves |
196 |
Fácánleves |
187 |
Fejtett bableves |
190 |
Gombaleves |
198 |
Gombakrémleves |
198 |
Gyümölcslevesek |
203 |
Gulyásleves |
200 |
Hamis gulyásleves |
192 |
Halleves |
201 |
Húsleves |
185 |
Karalábéleves |
193 |
Káposztaleves |
199 |
Karfiolleves |
194 |
KÖménymagleves |
189 |
Lebbencsleves |
192 |
Lencseleves |
191 |
Libaleves |
203 |
Májpüréleves |
199 |
Nyáklevesek |
199 |
Palócleves |
196 |
Paradicsomleves |
202 |
Paradicsomleves |
189 |
Rákleves |
188 |
Rántott köménymagleves |
200 |
Reszelttészta leves |
191 |
Savanyútojásleves |
195 |
Sárgaborsó püré leves |
195 |
Sóskaleves |
194 |
Spárgaleves |
186 |
Szárnyas ragu leves |
188 |
Újházi tyúkleves |
198 |
Tarhonyaleves |
201 |
Tárkonyos bableves |
201 |
Tejleves |
199 |
Tüdővagdalékleves |
193 |
Zellerkrémleves |
197 |
Zöldborsóleves |
189 |
Zöldbableves |
189 |
Zöldségleves |
190 |
Zöldségkrémleves |
204 |
Zöldségleves oroszosan |
204 |
Levesbetétek |
206 |
Árpagyöngy |
204 |
Bécsi zsemlegombóc |
205 |
Csurgatott tészta |
208 |
Csipetke |
204 |
Daragaluska |
209 |
Finom metélt vagy kocka |
207 |
Húsgaluska vagy gombóc |
204 |
Kelgombóc |
207 |
Kockatészta |
208 |
Májgombóc |
209 |
Májgombóc darával |
210 |
Palacsintametélt |
209 |
Pászka (macesz) gombóc |
205 |
Piskótamogyoró |
204 |
Rántott borsó |
205 |
Reszelt tészta |
206 |
Rizs |
205 |
Sajtos tallérok |
210 |
Sajtos galuska |
210 |
Tápióka |
205 |
Tojáskocsonya |
205 |
Tojáslepény |
209 |
Vajgaluska |
206 |
Velőgombóc |
207 |
Zsemlemorzsa-gombóc |
206 |
Köretek |
211 |
Burgonyakrokett |
211 |
Burgonyapüré |
213 |
Burizs |
214 |
Galuska |
215 |
Gombás rizs |
213 |
Párolt káposzta |
215 |
Párolt rizs |
213 |
Petrezselymes vajas burgonya |
212 |
Pirított hagymás burgonya |
211 |
Rizskrokett |
214 |
Szalmaburgonya |
212 |
Tarhonya |
214 |
VAjas és lengyeles főzelékek |
215 |
Zsemlegombóc |
216 |
Zsírban pirított burgonya |
211 |
Zsírban sült burgonyakarikák (Roscheibni) |
211 |
Zsírban sült, vastag metéltre vágott burgonya |
212 |
Saláták |
216 |
Babsaláta |
219 |
Burgonyasaláta |
217 |
Céklasaláta |
218 |
Franciasaláta |
220 |
Fejes saláta |
216 |
Gombasaláta |
220 |
Gyümölcs saláta |
135 |
Kaliforniai saláta |
221 |
Káposzta saláta |
217 |
Madársaláta |
217 |
Majonézes burgonyasaláta |
218 |
Majonézes zellersaláta |
219 |
Majonézes zöldbabsaláta |
221 |
Paprikasaláta |
217 |
Paradicsomsaláta |
219 |
Spárgasaláta |
220 |
Tejfölös uborkasaláta |
219 |
Uborkasaláta |
218 |
Főzelékek |
222 |
Burgonyafőzelék |
224 |
Karotta vagy sárgarépa vajjal |
228 |
Kelbimbó vajjal |
227 |
Kelkáposzta-főzelék |
224 |
Kelvirágfőzelék |
225 |
Paradicsomos burgonyafőzelék |
224 |
Paradicsomos káposzta |
225 |
Parajfőzelék |
222 |
Salátafőzelék burgonyával |
226 |
Savanyúkáposzta-főzelék |
225 |
Sóskafőzelék |
223 |
Szárazbab főzelék |
223 |
Tejfölös zöldbab főzelék |
226 |
Tökfőzelék |
222 |
Zöldborsó főzelék |
226 |
Zöldborsó vajjal |
227 |
Mártások |
228 |
Meleg mártások |
228 |
Alma mártás |
234 |
Barna gombamártás |
230 |
Barna mártás |
228 |
Bechamel |
235 |
Bordói mártás |
230 |
Ecetes torma |
231 |
Fehér (veloutée) mártás |
229 |
Gombamártás |
230 |
Hagymamártás |
231 |
Hollandi (vaj) mártás |
229 |
Hollandi mártás tejszínhabbal |
232 |
Kapormártás |
232 |
Madeira-mártás |
232 |
Meggy mártás |
234 |
Meleg metélőhagyma-mártás |
231 |
Mornay-mártás |
229 |
Narancsmártás |
232 |
Paradicsom mártás I. |
232 |
Paradicsom mártás II. |
233 |
Sóskamártás |
233 |
Tejfölös tormamártás |
234 |
Uborkamártás |
233 |
Hideg mártások |
235 |
Cumberland-mártás |
236 |
Hideg metélőhagyma-mártás |
237 |
Majonéz |
235 |
Remoulade-mártás |
236 |
Tartármártás |
235 |
Vinaigrette-mártás |
237 |
Zöld-mártás |
237 |
Előételek |
238 |
Meleg előételek |
238 |
Burgonyafánk |
244 |
Chester fánk |
248 |
Csirág vajas morzsával |
249 |
Csőben sült kelvirág |
239 |
Főzelékpuding |
242 |
Gombás palacsinta kirántva |
246 |
Juhtúrós palacsinta |
246 |
Kelbimbó szalonnában |
240 |
Kelkáposzta-puding (duzma) |
241 |
Kelvirág tejfölös mártásban |
238 |
Kolbászrétes |
247 |
Palacsintametélt csőben sütve |
245 |
Palacsinta paprikáscsirkével |
246 |
Parajos burgonyakrokett |
244 |
Parajpuding |
241 |
Rakott kelvirág |
239 |
Ravioli |
249 |
Sajtos fánk |
247 |
Sajtos paradicsompuding |
243 |
Sajtos tekercs melegen |
143 |
Töltött burgonya sütve |
244 |
Töltött gomba |
239 |
Töltött kelkáposzta |
240 |
Töltött kelvirág |
238 |
Töltött paradicsom melegen |
242 |
Túrókotlettek |
144 |
Walesi kenyér |
248 |
Hideg előételek |
250 |
Aszpikkészítés |
250 |
Halmajonéz |
252 |
Heringsaláta |
252 |
Hús-saláta |
251 |
Kaviáros kenyér |
251 |
Padlizsán-vagdalék |
253 |
Paradicsom halsalátával |
253 |
Párizsi hagymával (parizer) |
254 |
Sonkával rakott kenyér |
251 |
Töltött uborka |
252 |
Pástétomok |
254 |
Hideg őzpástétom |
239 |
Kacsa- vagy libahúsból készült pástétom |
256 |
Kocsonyázott libamájhab (mousse) |
254 |
Májpástétom |
256 |
Meleg vadhúspástétom |
257 |
Risolle strassburgiasan |
258 |
Strassburgi libamájpástétom |
255 |
Vajaspástétom (boushé) |
259 |
Tojás ételek |
258 |
Amerikai tojás |
262 |
Buggyantott tojás tejszínes gombával |
269 |
A hideg töltött tojásokról |
261 |
Kaszinó tojás |
262 |
Paraj-omlett |
260 |
Sajtos töltött tojás melegen |
145 |
Töltött tojás |
258 |
Töltött tojás (egyszerű) |
159 |
Zöldséges omlett |
260 |
Húspótlók, feltétek |
263 |
Bundás zsemle |
263 |
Főzelékszelet |
264 |
Gomba-ropogós |
264 |
Párizsi kosárka |
263 |
Sajtos burgonyalepény |
145 |
Tökszelet kirántva |
263 |
Halételek |
265 |
Balatoni fogas kardinális módon |
273 |
Fogas- vagy süllőszelet roston |
267 |
Fogas bakonyi módon |
269 |
Gombás fogasszelet csőben sütve |
137 |
Hideg fogas |
274 |
Hideg kecsege |
270 |
Pisztráng kékre forrázva |
269 |
Ponty- vagy harcsapaprikás |
271 |
Ponty-kocsonya |
272 |
Rácponty |
267 |
A rák |
275 |
Rák főzve |
275 |
Rántott süllőfilé, harcsaszelet vagy kecsege |
273 |
Süllőfilé rántva |
268 |
Süllőszelet sörtésztában sütve |
163 |
Szalonnával tűzdelt ponty tejfölösen |
271 |
Szegedi halászlé |
272 |
Tejfölös vagy tejszínes gombás ponty |
270 |
Tengeri halszelet tejszínes gombamártással |
269 |
Töltött csuka |
268 |
Húsételek |
275 |
Szárnyasok |
275 |
Becsinált csirke |
276 |
Csirkesült |
277 |
Gesztenyével töltött pulyka olaszosan |
286 |
Gombás csirke |
277 |
Jérce croquette (ropogós) |
284 |
Kacsa amerikai módra |
286 |
Karácsonyi pulykasült |
287 |
Libacomb sólettal |
281 |
Libamáj rizottó |
284 |
Libapörkölt |
283 |
Paprikás csirke |
277 |
Párolt libamell |
281 |
Párolt libamáj |
279 |
Pirított libamáj |
278 |
Rántott csirke |
275 |
Rizses csirke |
278 |
Rizses libaaprólék |
279 |
Töltött csirke vagy jérce |
276 |
Töltött kacsa |
285 |
Töltött libanyak |
282 |
Tűzdelt gyöngytyúk-pecsenye |
283 |
Vagdalt libamell |
282 |
Zöldborsós csirke |
289 |
Borjúhúsok |
288 |
Bécsi szelet vagy borda |
288 |
Borjúbecsinált |
292 |
Borjúbordák libamájjal töltve |
294 |
Borjúcotelette (natúr) |
297 |
Borjúfej kirántva |
288 |
Borjúkotlett Colbert módra |
293 |
Borjúláb rántva |
291 |
Borjúszeletek (natúr) |
290 |
Borjúpaprikás |
296 |
Borjúpörkölt |
290 |
Császárszelet |
292 |
Gombás borjúcsülök |
288 |
Gombás borjúszelet |
289 |
Paprikás polpetti |
293 |
Paradicsomos borjúszelet |
289 |
Párizsi szelet |
296 |
Töltött borjúkotlett |
296 |
Töltött borjúszegy |
295 |
Töltött húsrudak kirántva |
291 |
Tűzdelt borjúfrikandó |
289 |
Vagdalthús libamájjal tölve |
291 |
Vagdalt vajas borjúérmék |
291 |
Vajas borjúszelet |
295 |
Zöldborsós borjúszeletek |
291 |
Marhahúsok |
298 |
Beafsteak |
305 |
Bélszínfilé körítve |
303 |
Bélszínszeletek libamájpürével |
308 |
Bélszínszelet Stefánia-módra |
307 |
Bélszín vadasan |
307 |
Bográcsgulyás |
309 |
Erdélyi zsiványpecsenye |
312 |
Főtt marhahús |
303 |
Füstölt marhanyelv |
304 |
Gombás rostélyos |
299 |
Hagymás rostélyos |
298 |
Hízott ökörhús erdélyiesen |
312 |
Madeirás marhafelsál |
301 |
Marhahátszín egyben sütve, angolosan |
309 |
Marhahátszín vagy felsál szegediesen |
310 |
Marhapörkölt |
309 |
Marhatokány |
311 |
Ököruszály krémmártással |
304 |
Rablóhús (rablópecsenye) |
313 |
Rostélyos góbé módra |
301 |
Savanyú vetrece |
304 |
Serpenyős rostélyos |
398 |
Tarhonyás marhatokány |
311 |
Torockói rostélyos |
300 |
Töltött felsál egyben sütve |
302 |
Töltött rostélyos |
299 |
Tűzdelt vesepecsenye |
306 |
Vagdalthús |
310 |
Wellington bélszín |
306 |
Zöldséges rostélyos |
298 |
Sertéshúsok |
313 |
Alföldi tüskéshús |
327 |
Bőrös sertéskaraj |
319 |
Csikós-tokány |
326 |
ERdélyi fatányéros |
322 |
Lecsós sertésborda |
324 |
Malac-galantin |
316 |
Malacpörkölt |
318 |
Majoránnás sertéstokány |
326 |
Paprikás sertésbordaszelet |
325 |
Párizsi borda |
324 |
Párolt sonka burgundi módra |
327 |
Rakott káposzta |
321 |
Rizses sertéshús |
314 |
Ropogós malaccomb |
317 |
Sertésborda rántva |
324 |
Serpenyős sertésborda |
324 |
Sertéskocsonya |
328 |
Sertésoldalas bajorosan |
325 |
Sertéspaprikás |
314 |
Sertéspörkölt |
313 |
Sertéssült (karaj, vagy comb egyben sütve) |
315 |
Szerb rizseshús |
314 |
Székely sertésborda |
319 |
Szűz-sült krémmártással |
318 |
Tejfölös malacaprólék |
317 |
Temesvári sertésborda |
319 |
Tordai lacipecsenye |
323 |
Tormás malac- vagy sertéshús |
317 |
Töltött karalábé |
320 |
Töltött káposzta |
322 |
Töltött paprika |
320 |
Vagdalt hús |
315 |
Bárány-, birka-, ürühúsok |
328 |
Angolos ürügerinc |
331 |
Báránybordák Mornay-mártással |
330 |
Bárányborda olaszosan |
312 |
Báránycomb pékné módra |
333 |
Báránypörkölt erdélyiesen |
330 |
Birkagulyás |
331 |
Borsos ürü- vagy báránytokány |
331 |
Húsvéti báránycomb |
329 |
Irish stew (irlandi ürügulyás) |
332 |
Rántott bárány |
328 |
Tárkonyos bárány |
329 |
Ürükotlett angolosan |
331 |
Vashúsok |
332 |
Fogoly- vagy fácánbecsinált |
333 |
Fogoly lencsepürével |
338 |
Nyúlgerinc angolosan |
337 |
Nyúlgerinc vadasan |
334 |
Nyúl paprikásan |
333 |
Őzcomb vörösbor mártásban |
335 |
Őzgerinc angolosan, finom fűvel |
141 |
Őzgerinc angolosan Lucullus módra |
335 |
Sült fogoly |
336 |
Szalonnával tűzdelt fácán |
337 |
Szalonka sütve |
338 |
Szarvascomb brassói módon |
339 |
Töltött fácán |
336 |
Tűzdelt nyúlfilé |
339 |
Vadnyúl erdész módra |
140 |
Vaddisznó főzve |
334 |
Vadkacsa tejfölösen |
337 |
Vadkacsa sütve |
340 |
Vadkacsa töltve |
350 |
Belsőségek |
341 |
Becsinált pacal |
342 |
Borjúmáj-szeletek roston |
347 |
Borjúmirigy gazdagon |
342 |
Borjúmirigy rántva |
346 |
Borjúnyelv rántva |
346 |
Gombás borjúnyelv |
345 |
Marhanyelv pácolása |
345 |
Mirigyrózsa magyarosan |
344 |
Májpuding |
346 |
Paradicsomos borjúnyelv |
343 |
Pirított borjúmáj |
345 |
Pörkölt pacal |
342 |
Rántott velő |
348 |
Szalontüdő |
344 |
Tűzdelt májszeletek |
347 |
Velő párizsiasan |
342 |
Velő tojással |
344 |
Vese-velővel |
343 |
Disznótor |
344 |
Disznótoros leves |
348 |
Disznósajt |
349 |
Kassai sonka, disznótarja, karaj, nyelv valódi pácolási módja |
350 |
Kolbász |
351 |
Májas hurka |
350 |
Véres hurka |
349 |
Tészták |
350 |
Gyúrt tészták |
353 |
Barackos gombóc |
355 |
Burgonya metélt |
365 |
Cigány metélt |
363 |
Darás metélt |
360 |
Diós derelye |
359 |
Diós metélt |
358 |
Gratinirozott sajtos makaróni |
356 |
A gyúrt tészta készítése |
364 |
Kakaós metélt |
357 |
Káposztás kocka |
359 |
Lekváros derelye |
358 |
Liptói túrós galuska |
360 |
Mákos metélt |
357 |
Nádasdy-gombóc |
366 |
Pozsonyi kocka |
362 |
Rakott metélt |
362 |
Sajtos derelye |
365 |
Sajtos metélt |
357 |
Sonkás kocka |
362 |
Stíriai metélt |
363 |
Szalvéta gombóc |
365 |
Szilvás gombóc |
364 |
Szőlős metélt |
361 |
Tejfölös kocka |
361 |
Tojásos galuska |
359 |
Túrós derelye |
358 |
Túrós csusza |
357 |
Túrós gombóc |
366 |
Túrós metélt |
357 |
Kelt tészták |
367 |
Aranygaluska |
367 |
Cseh fánk |
370 |
Dorong fánk |
369 |
Farsangi fánk |
369 |
Gőzmetélt |
368 |
Hajdúsági kacskaringó |
370 |
Ízes bukta |
367 |
Párna csücske |
370 |
Túrós bukta |
367 |
Morzsák |
371 |
Bundás alma (Boros módra) |
372 |
Bundás alma (Székely módra) |
372 |
Császármorzsa |
371 |
Császárrétes |
376 |
Daramorzsa |
371 |
Kiflimorzsa |
372 |
Máglyarakás |
373 |
Máglyarakás (diplomata módra) |
373 |
Zsírban sült omlós tészták |
374 |
Császárfánk |
376 |
Forgácsfánk |
374 |
Labdarózsa |
375 |
Rózsafánk |
375 |
Vánkos csücsök |
376 |
Felfújtak, pudingok |
377 |
Alma felfújt |
380 |
Barack felfújt |
380 |
Besztercei felfújt |
379 |
Citrom felfújt |
377 |
Cseresznye felfújt |
380 |
Csokoládé puding |
378 |
Csokoládés rizskrokett |
382 |
Darafelfújt |
387 |
Diópuding |
387 |
Finommetélt puding bajor módra |
384 |
Habfelfújt |
385 |
Hideg diplomata puding |
382 |
Ízes omlette |
382 |
Kabinet puding |
385 |
Karamell felfújt |
379 |
Kávé puding |
373 |
Mandula puding |
384 |
Meggy felfújt |
380 |
Mogyoró puding |
385 |
Narancs felfújt |
378 |
Nápolyi gesztenyés puding |
373 |
Őszibarack puding |
386 |
Puncs puding |
387 |
Rebarbara felfújt |
380 |
Rizsfelfújt |
377 |
Rumburgi szuflé |
381 |
Szágó felfújt |
381 |
Palacsinták |
388 |
Almás palacsinta |
389 |
Bajos palacsinta |
391 |
Creppe-Susette |
389 |
Csúsztatott palacsinta |
390 |
Diós palacsinta |
388 |
Ízes palacsinta |
388 |
Káposztás palacsinta |
390 |
Krémes palacsinta |
388 |
Ordás palacsinta |
391 |
Szuflé palacsinta |
394 |
Túrós palacsinta |
388 |
Rétestészták |
391 |
Almás rétes |
392 |
Burgonyakrémes rétes |
394 |
Cseresznyés rétes |
393 |
Darás rétes |
395 |
Diós rétes |
393 |
Diós szegedi béles (Baklava) |
396 |
Káposztás rétes |
395 |
Mandulás rétes |
393 |
Mákor rétes |
394 |
Meggyes rétes |
392 |
Rizskásás rétes |
395 |
Tök-krémes rétes |
395 |
Tökös-mákos rétes |
394 |
Túrós rétes |
391 |
Vargabéles |
396 |
Leveles vajas tészták |
397 |
Alma köntösben |
398 |
Almás tiroli rétes |
399 |
Búr kifli |
398 |
Krémes béles |
397 |
Túrós tiroli rétes |
398 |
Túrópástétom |
399 |
Tésztakülönlegességek |
399 |
Almakrémpite |
400 |
Gesztenyehab kifli |
399 |
Hűtött omlós tészta |
400 |
Mennyei felfújt |
400 |
Félvajas benyújtott tészták |
401 |
Alapmassza |
401 |
Almáslepény |
405 |
Barack lepény |
406 |
Bécsi táska |
401 |
Cseresznyés lepény |
405 |
Darázsfészek |
402 |
Diós szarvacskák |
402 |
Kéményseprő kifli |
403 |
Meggyes lepény |
406 |
Olasz táska |
402 |
Pozsonyi patkócskák |
404 |
Pozsonyi tekercs (beigli) |
403 |
Speciális lepénytészta |
404 |
Szerelmes levél |
402 |
Szilvás lepény |
405 |
Túróslepény más módon |
405 |
Égetett tészták |
406 |
Francia meggyes lepény |
408 |
Képviselőfánk |
406 |
Ördögpirula |
407 |
Szerencsefánk |
407 |
Tolófánk |
407 |
Tarkesztáni kiflicskék |
408 |
Linzer tészták |
409 |
Apák kedvence |
418 |
Berlini szelet |
412 |
Burkolt fantáziacsók |
414 |
Cukrász alaplinzer |
410 |
Diós linzer |
410 |
Diópuszedli |
414 |
Erdélyi kürtőskalács |
413 |
Formázható linzer sütemények |
411 |
Fondan készítése |
420 |
Gyúrt, fűszeres linzer |
409 |
Gyümölcskenyér |
420 |
Halászbárkák |
417 |
Holdbébi |
417 |
Kislányos női szeszély |
413 |
Lúdláb szelet |
411 |
Mandulás kiflicskék |
415 |
Margaretta szelet |
415 |
Mézes puszedli |
415 |
Mignon Savarin |
416 |
Nizzai kalácska (Savarin) |
416 |
Női szeszély |
412 |
Orleánsi szelet |
419 |
Őszibarack szelet |
418 |
Resztelt stangli |
416 |
Római szelet |
412 |
Stadion szelet |
419 |
Svájci linzer |
409 |
Szegedi kürtőskalács |
414 |
Tea linzer |
411 |
Tengerész linzer |
410 |
Vaníliakifli |
421 |
Zsófia szelet |
420 |
Felvert tortamasszák |
421 |
Csokoládé torta |
424 |
Diótorta |
425 |
Dobos torta |
422 |
Gesztenye krémtorta |
423 |
Homok torta |
425 |
Puncs torta |
421 |
Rigó Jancsi |
424 |
Stefánia torta |
423 |
Sacher torta |
424 |
Kuglóf tészták |
426 |
Bajor kuglóf |
427 |
Egyszerű kuglóf |
426 |
Fahéjas kuglóf |
426 |
Különlegességek |
427 |
Budavár szelet |
433 |
Burgonyás pogácsa, egyszerű |
437 |
Guba tészta mákkal |
431 |
Gyümölcs kocka |
431 |
Hajtogatott töpörtyűs pogácsa |
435 |
Hangulat különlegesség |
432 |
Hájas ízes táskák |
430 |
Házilag készült kert fatörzs |
434 |
Hideg narancsos rizskrém nápolyi módra |
435 |
Juhtúrós pogácsa |
436 |
Kakaós habszelet |
429 |
Kossuth kifli |
430 |
Likőrös savarin |
427 |
Lomnici csúcs |
428 |
Meggyel rakott piskóta |
434 |
Omlós töpörtyűs pogácsa |
436 |
Omlós zsíros pogácsa |
436 |
Opera szelet |
428 |
Salzburgi galuska |
432 |
Salzburgi lepény |
430 |
Tátra szelet |
429 |
Tükör-epres szelet |
432 |
Hideg krémek |
437 |
Csokoládé krém |
437 |
Gesztenyepüré készítése |
438 |
Hideg gyümölcs rizs |
438 |
Hasznos tudnivalók az étrendek összeállításáról |
439 |
Mikor minek van a szezonja |
442 |
Egyszerű étrend-minták |
445 |
Téli étrendek |
445 |
Tavaszi étrendek |
447 |
Nyári étrendek |
448 |
Őszi étrendek |
449 |
Alkalmi társas étkezések étrendmintája |
451 |
Étrend-minták különleges alkalmakra |
452 |
A főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék eltevése |
455 |
A befőzés általános tudnivalói |
457 |
Főzelék- és zöldségfélék, salátafélék eltevése |
461 |
Csalamádé |
463 |
Ecetes paprika |
464 |
Ecetes uborka |
462 |
Káposztasavanyítás |
467 |
Kovászos uborka |
461 |
Lecsó eltevése |
466 |
Paprikasaláta I. |
463 |
Paradicsom eltevése |
466 |
Sózott kapor |
465 |
Tök ecetben |
464 |
Tök sóban |
464 |
Töltenivaló paprika |
463 |
Vizes uborka |
462 |
Uborkasaláta |
461 |
Zöldbab ecetben |
465 |
Zöldbab eltevése |
465 |
Zöldbab sóban |
466 |
Befőttek, ízek, dzsemek eltevése |
467 |
Birsalma befőtt |
471 |
Birsalmasajt |
471 |
Cseresznye befőtt |
467 |
Cseresznye dzsem |
473 |
Csipkebogyóíz |
475 |
Dinnye cukorban |
471 |
Eper befőtt |
468 |
Eper dzsem |
473 |
Kajszibarack befőtt |
479 |
Kajszibarack dzsem |
474 |
Körte befőtt |
469 |
Meggy befőtt |
468 |
Meggyíz |
472 |
Málna dzsem |
474 |
Málnaszörp készítése |
474 |
Őszibarack befőtt |
470 |
Rétes meggy vagy cseresznye |
471 |
Ringló befőtt |
469 |
Ribizke dzsem |
474 |
Ribizkeíz |
473 |
Rumos cseresznye, meggy vagy szilva |
470 |
Sárgabarackíz |
472 |
Szilvaíz |
472 |
Szirupban eltett eper |
468 |