Ahol a ritkaság sem ritkaság!
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
Programok
Hírlevél
Szállítás
Fizetés
info@bigbandi.hu
+36-56/414-834
0
+36-56/414-834
Kategóriák
Kategóriák
Újdonságok
Raktáron lévő termékek
KÖNYVEK / BOOKS
KÁRTYÁK
TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET
dōTERRA TERMÉKEK
FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN
INGA, RADIESZTÉZIA
CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA
ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV
MINDEN EGYÉB
SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ
TOP 15
Magunkról
FT
€
-
szakácskönyv, gasztronómia
KÖNYVEK / BOOKS
szakácskönyv, gasztronómia
Előző termék
Következő termék
Zilahy Ágnes - A befőttekről
Cikkszám:
582290
Nincs raktáron
ISBN
:
9632234081
További adatok
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Bolti készlet
0 db
Azonnal átvehető / szállítható az üzletből
Saját külső raktár
0 db
1 munkanapon belül átvehető / szállítható
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Gyümölcsök főzelékek és saláták épen való eltartása
"Zilahy Ágnes (1848-1908) befőttes könyve úttörő kezdeményezés volt a századforduló idején.Akkor látott napvilágot (1899-ben),amikor még a legtakarékosabb háziasszonyok is a befőtteket,az édes és ecetes gyümölcsöket,a gyümölcskocsonyákat,az erjesztett gyümölcsleveket és gyümölcssajtokat,az ezeket iparszerűen készítő és árusító cukrászoknál szerezték be.(A múlt század végétől indult meg a konzervgyárak tömegáru-termelése – és a házi befőzés újra népszerűvé válása is.)
A receptekben közölt takarékos ,kevés időráfordítást igénylő,és különleges tartósítási eljárások,készítési módok ma is megszívlelendők.Zilahy kínálata között olyan,sok évtizedes hagyományú vagy akkortájt közkedveltté váló készítmények vannak,amelyek ma is jelentősen segítik a háziasszonyok ilyen irányú tevékenységét.Új ízeket kínál pl. a cukorban főzött rózsalevél,a mustkolbász vagy a nagyon takarékos,cukor nélkül befőzött gyümölcs.Ki ne szeretne mézhez ízletes,friss diót kínálni télen,vagy ecetben tartósított kukoricacsövet,aszalt zöld kukoricát,cukorral főzött zöldborsót?Manapság sokan még hírét sem hallották ilyenféléknek.
Zilahy Ágnes külön fejezetben foglalkozik az aszalással,amely újra kedveltté,divatossá válik.Az itt közreadott receptek között is számos hagyományőrző régit találunk:például aszalt hús,aszalt paradicsom vagy tejben eltartott hús.Ez utóbbi a szakácsok szerint különleges zamatú,és egész más ízű,mint a hűtőgépben vagy jégszekrényben tárolt vagy tartósított.
Zilahy Ágnes „A befőttekről” összeállított kis könyvecskéje a szerző „Valódi magyar szakácskönyve” mellett a századforduló nagy könyvsikere volt.Bízunk benne,hogy könyvsiker lesz reprint kiadása is !" (Draveczky Balázs)
Adatok
szerző
:
Zilahy Ágnes
cím
:
A befőttekről
kiadó
:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
kiadási év
:
1988
oldalszám
:
92
kötés
:
kemény kötés
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Hasonló termékek
Újdonságok
Raktáron lévő termékek
KÖNYVEK / BOOKS
KÁRTYÁK
TÉRKÉP, ATLASZ, IGAZOLÓFÜZET
dōTERRA TERMÉKEK
FÜSTÖLŐ, ILLÓOLAJ, PARFÜM, SZAPPAN
INGA, RADIESZTÉZIA
CD, HANGLEMEZ, DVD, KAZETTA
ONLINE TERMÉK, E-KÖNYV
MINDEN EGYÉB
SZINTE CSAK NÁLUNK KAPHATÓ
TOP 15
Magunkról
Pénznem váltás
FT
€
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
o
o
g
l
e
Kosár
A kosár üres.
Vásárláshoz kattintson ide!
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Működéshez szükséges cookie-k
Marketing cookie-k
Analitikai cookie-k
Cookie-k személyre szabáshoz
Beállítások
Elfogadom