Átjáró 12.

Raktáron
Raktárkészlet:
1 db
Átjáró 12.
állapot
antikvár példány, jó állapotú
460 Ft
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Részletek

Mikor ​2002 tavaszán az Átjáró útnak indult, sokan vészmadárként azt jósolták, hogy az első évfolyamot sem fogja megérni. Egyesek azt gondolták, a jó science-fiction és fantasy történetek már nem érdeklik az embereket – itt a mozi és a számítógép. Mások azt jósolták, a könyvpiac bugyrai emésztik majd el a folyóiratot. Mert nem éri meg réteget kiszolgálni…
Be kell valljam, az Átjáró kísérletnek indult. Feltettük a kérdést, vajon életképes lehet-e Magyarországon egy SF magazin? Nos, a válasz hamar megérkezett: igen. Mostanra pedig tudjuk, hogy a SF rajongótábora még létezik. Bár az ötvenezres olvasótábor egyelőre álom, amellyel egykoron elődünk, a Galaktika büszkélkedhetett, az Átjáró megtalálta a helyét az újságosok és az olvasók polcán. Rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, és emellett persze értékes tanácsokat, valamint novellákat.
Büszkén mondhatom el, hogy az Átjáró immár nem csupán egy magazin. Ha visszatekintünk a 2003-as évre, három nagyrendezvényt látunk, ismert külföldi vendégeket, akik immár nem csak a magazin hasábjain, de végre személyesen is megfordultak Magyarországon. Bevallom, két éve, amikor még csak terveztük a folyóiratot, nem gondoltam volna, hogy két éven belül idáig eljutunk.
Tavasszal Patrick Stewartot hívtuk meg, nyáron vendégünk volt Dávid Prowse, alias Darth Vader, ősszel pedig Ian Watson, brit író töltött el egy egész hetet Magyarországon. A legnagyobb öröm látni azt, hogy az Átjáró immár nem egy kiadvány, hanem közösségszervező erő. Az ÁtjáróNap és a HungaroCon nemzetközi hírt szerzett magának, hosszú évnyi hallgatás után a magyar SF képviselői ismét jelen vannak az európai szervezetben. Tudnak rólunk és számítanak ránk is arra, hogy néhány éven belül sikerül Eurocont szervezni ismét Budapesten.
A karácsonyi szünetben kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik a februári számba szánt novellák olvasása, válogatása. Reméljük, kedves Olvasóink velünk tartanak, hasonlóképp töltik el idejüket a mostani számba bekerült írások fölött.
Kellemes ünnepeket, februárban ismét találkozunk!

Adatok
szerző
Burger István szerk.
cím
Átjáró 12.
alcím
Átjáró science-fiction és fantasy magazin – II. évfolyam 6. szám – 2003. december
kiadó
Bolt Kft.
kiadási év
2003
oldalszám
80
kötés
puha kötés
megjegyzés
borító picit kopottas
kiegészítő információk
Fekete-fehér illusztrációkkal.
Cikkszám
572391
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Tartalom
Bevezető
Chris Beckett: A határvidék őre
Robert Reed: Csövek
Anthony Sheenard: Hogyan készítsünk magunknak házi kedvenceket?
Damon Knight: Idegen a paradicsomban
Könyvkritikák
Nagy Zsolt: A Pendermann-recept
Dean Whitlock: A nő, a pilóta, a holló
Anthony Boucher: Nellthu
Szalai Kocsis Tamás: Szigorúan bizalmas
Magvetők és hiperterek
Heideggerről, Lovecraftról
Film: Dr. Jekyll és Mr. Hulk
Film: Összemosás – Alien vs. Predator
Beszámoló a RingConról
Bibliográfia