Candida az ember- és állatgyógyászatban
7
Gombák
9
Patogén élesztőgombák
11
Ártalmatlan, hasznos élesztőgombák
11
Kórokozó gombák
12
Sarjadzó, élesztőszerű gombák
12
Penészgombák
14
Dermatofitonok
14
Candidiasis
15
Állatkísérletek
16
Candidahordozás
17
A candidahordozást befolyásoló tényezők
17
A gombatámadás okai
26
Ébresztő
31
Környezeti hatások
31
Hulladék
31
Üvegházhatás
32
Levegő
33
Víz
34
Permetezőszerek
36
Állati ürülék
36
E-számok
37
Élelmiszer adalékanyagai
38
Színezékek
39
Tartósítószerek
40
Antioxidánsok
45
Sűrítőanyagok
46
Emulgeálószerek
48
Savanyúságot szabályozó anyagok
49
Aromák és ízfokozók
50
Csomósodást és lesülést gátló anyagok
51
Édesítőszerek és cukorhelyettesítők
52
Táplálkozás
53
Cukor
54
Élesztő
56
Candidiasis jelenlétének kimutatási módszerei
58
Gyógykezelés
60
Olvasói tapasztalat
64
Mellékletek
66
1. sz. melléklet: Az állatokhoz és az emberhez gyakorta asszociálódó élesztők
66
2. sz. melléklet: Candida teszt
68
3. sz. melléklet: Candida fertőzés esetén: szabad, tilos, ritkán fogyasztható
70
4. sz. melléklet: Gombatelepek pusztulása természetes hatóanyagú készítmények hatására
73
Ajánlott élelmiszerek
75
Mit ne együnk
78
Felhasznált irodalom
81