A Napsütötte Toszkána folytatásában az amerikai házaspár már beremdezkedett cortonai házukban és otthon is érzik magukat. A zöldség és gyümölcsárus, a fôtéren a pincér régi ismerôsként üdvözli ôket, barátok, szomszédok jönnek át a felújított házba, hogy finom toszkán borokkal öblítsék le az egyszerű alapanyagokból készített ínycsiklandó ételeket, melyek receptjeibôl ezúttal is talál bôséges ízelítôt az olvasó. Aaz írónô elkalauzol bennünket Szicíliába is, ahol tavasszal a legszebb a természet, majd Veneto tartományba, végül együtt körbejárhatjuk a Trasimeno-tó környékének varázslatos vidékeit is. Ezt a különleges műfajú könyvet, amely egyszerre útleírás, szakácskönyv, társadalomrajz és lírai-filozofikus hangvételű regény, ugyanaz a hangulat járja át, mint a nagy sikerű Napsütötte Toszkánát. Frances Mayes lenyűgözô részletességgel ír a virágoskert rendezésérôl, a zöldségeskert kialakításáról, találkozásairól a környékbeliekkel, az olasz nyelv szépségeirôl, megosztja az olvasóval bensôséges gondolatait. A könyvet olvasva úgy érezzük, magunk is ott ülünk a kerti székben, hallgatjuk a kabócák ciripelését, látjuk az országutat szegélyezô ciprusfákat, s a receptek olvasása közben kedvünk támad a konyhánkba varázsolni Toszkána jellegzetes ízeit.