Általános ismeretek |
7 |
Gazdasági bejáró - áruátvevő |
7 |
Raktárak |
7 |
Előkészítő helyiségek |
10 |
Konyhák |
12 |
Kiegészítő helyiségek |
14 |
A konyha berendezése és felszerelése |
15 |
Munkavédelem - Balesetvédelem - Egészségvédelem |
19 |
A dolgozók személyi higiéniája |
19 |
Az árukezelés higiéniai szempontjai |
21 |
A termelő helyiségek egészségügyi feltételei |
23 |
A termelőberendezések és eszközök tisztántartása |
24 |
A minőségi ételminták védelme és megőrzése |
27 |
A termelő felszerelések használatának összefüggései a munkavédelemmel és egészségvédelemmel |
28 |
Munkaszervezés a vendéglátóipar termelő tevékenységében |
29 |
A konyhafőnök szervezői és irányítói tevékenysége |
30 |
A konyhafőnök munkatársai |
31 |
Konyhatechnikai eljárások |
35 |
Az előkészítő műveletekről általában |
35 |
Növényi eredetű anyagok előkészítése |
36 |
Növényi eredetű nyersanyagok előkészítése főzéshez és sütéshez |
38 |
A húsfélék előkészítő műveletei |
43 |
A vágóállatok húsrészeinek ismertetése és minőség szerinti osztályozása |
44 |
A marha |
44 |
A marha részekre bontása és csontozása |
44 |
A borjú |
49 |
A borjú részekre bontása és csontozása |
49 |
A sertés |
53 |
A sertés részekre bontása és csontozása |
53 |
Juhfélék (bárány és ürü) |
56 |
Húsok előkészítése főzéshez és sütéshez |
56 |
A vadak |
59 |
Nyúl, őz, szarvas, vadsertés |
59 |
A nyúl |
59 |
Nagy vadak részekre bontása és kicsontozása |
60 |
Az őz |
60 |
A szarvas |
60 |
A vadsertés |
60 |
A vadhúsok előkészítése főzésre, sütésre |
61 |
Háziszárnyasok és vadszárnyasok |
62 |
Háziszárnyasok és vadszárnyasok előkészítése főzéshez és sütéshez |
64 |
Halak, rákok és egyéb hidegvérű állatok |
67 |
Halak előkészítése főzéshez - sütéshez |
68 |
A rákok |
70 |
Az élő teknősbéka előkészítése főzesre |
70 |
Az ételek készítése |
71 |
Főzés |
71 |
Párolás |
73 |
Sütés |
74 |
Az ételkészítés szükséges egyéb műveletek |
79 |
Sűrítés |
79 |
Ízesítés és fűszerezés |
80 |
Pácok |
83 |
Ízesített vagy előkészített vajak (beurres préparés) |
84 |
Egyéb műveletek |
86 |
Diétás étrendek |
100 |
Nemzetközi szokások a táplálkozásban és az ételek elkészítésében |
102 |
A magyar konyha |
103 |
A francia konyha |
109 |
Az orosz konyha |
112 |
Az olasz konyha |
115 |
Az angol konyha |
118 |
A német konyha |
119 |
A kínai konyha |
121 |
A japáni konyha |
125 |
Az arab konyha |
126 |
Szomszéd népek konyhája |
130 |
Északi és egyéb népek konyhája |
135 |
A nemzetek konyháinak ismerete és az idegenforgalom |
135 |
A termelés és értékesítés kapcsolata |
137 |
Étlap - étrend |
137 |
A termelés és értékesítés helyes időzítés |
139 |
A tudomány élelmezés jelentősége és ebben milyen szerep jut a szakképzett éttermi és konyhai dolgozóknak |
140 |
A speciális ételkészítéséről és bevezetéséről |
141 |
Speciális éttermek |
141 |
Étlap, árlap, itallap, étel- és italválaszték |
144 |
Az étlap |
146 |
Az étrend |
153 |
Levesek és levesbetétek |
163 |
Híg levesek |
164 |
Magyaros híg levesek |
167 |
Híg levesek betétei |
168 |
Erőlevesek |
174 |
Sűrített levesek |
178 |
Egyszerű sűrített levesek |
178 |
Áttört- vagy püré levesek |
178 |
Áttört- vagy püré levesek |
183 |
Krémlevesek |
185 |
Sűrített levesek betétei |
189 |
Nyáklevesek |
189 |
Gyümölcslevesek |
190 |
Különleges vagy összetett levesek |
192 |
Főzelékek, köretek, saláták |
199 |
A főzelékek |
199 |
Sűrített főzelékek |
200 |
Egyéb főzelékek |
206 |
A köretek |
209 |
Burgonyából készült köretek |
210 |
Gabonafélékből készült köretek |
215 |
Tésztafélékből készült köretek |
216 |
Vegyes köretek |
218 |
A saláták |
219 |
Nyersen készült saláták |
220 |
Főzve készült saláták |
222 |
Tartósított saláták |
224 |
Mártások |
226 |
Hideg mártások |
227 |
Majonézes mártások |
227 |
Egyéb hideg mártások |
230 |
Zománcmártások |
231 |
Meleg mártások |
233 |
Alapmártások |
233 |
Tejmártás vagy besamel |
236 |
Fehér mártás vagy velouteé |
237 |
Hollandi mártás |
239 |
Egyszerű meleg mártások |
240 |
Gyümölcsmártások |
242 |
Meleg előételek |
|
Zöldség- és főzelékfélék |
245 |
Tojásételek |
254 |
Tojásételek csoportosítása |
254 |
Lágy tojások |
256 |
Töltött tojások |
257 |
Bevert tojások |
258 |
Habart tojások |
261 |
Edénykében párolt tojások |
262 |
Tálon sült tojások |
263 |
Tojáslepények |
264 |
Tésztafélék |
266 |
Vajastészta készítése |
267 |
Rizottók |
278 |
Húsok és belsőségek |
279 |
Sajtfélék |
283 |
Hideg előételek |
286 |
Aszpik (aspic) |
287 |
Saláta- és főzelékfélék |
288 |
Gyümölcsfélék |
294 |
Tojásételek |
295 |
Pástétomok |
299 |
Galantinok |
304 |
Kocsonyák |
307 |
Húsfélék és felvágottak |
309 |
Vegyes ízelítők |
312 |
Szendvicsek |
313 |
Nyitott szendvicsek |
314 |
Csukott szendvicsek |
316 |
Dísztálak |
317 |
Halételek |
319 |
Halak és egyéb hidegvérűek elkészítése |
319 |
Édesvízi fehér húsú halak |
320 |
Édesvízi barna húsú halak |
320 |
Tengeri fehér húsú halak |
321 |
Tengeri barna húsú halak |
322 |
Vándorhalak |
322 |
A kaviár készítése |
323 |
Egyéb hidegvérű állatok |
323 |
Édesvízi rákok |
323 |
A kagylók |
324 |
Béka |
324 |
Teknősbéka |
325 |
A meleg halételek készítése |
325 |
A hideg halételek készítése |
348 |
Marhahúsból készített ételek |
358 |
Tudnivalók a marhahúsból különböző módon készült ételekről |
359 |
A bélszínből és hátszínből készült készételek és frissen sültek |
362 |
Párolással készült marhahúsfélék |
377 |
Főzéssel készült marhahúsfélék |
377 |
Főzéssel készült marhahús ételek |
386 |
Apróhúsból készült ételek |
388 |
Belsőségekből készült ételek |
394 |
Borjúhúsból készített ételek |
396 |
Egybesüléssel és egyéb módon borjúhúsból készíthető ételek |
398 |
Sertéshúsból készített ételek |
425 |
Füstölt sertéshúsok |
427 |
Egybesült sertéshúsok |
427 |
Frissensült sertéshúsok |
431 |
Párolással készült sertéshúsok |
435 |
Főzéssel készült sertéshúsok |
448 |
Bárány- és ürühúsból készített ételek |
455 |
Bárányhúsból készített ételek |
455 |
Egybesütéssel és egyéb módon készült bárányhús ételek |
456 |
Ürühúsból készült ételek |
463 |
Egybesütéssel és egyéb módon készíthető ételek ürühúsból |
464 |
Háziszárnyasokból készített ételek |
472 |
A különböző háziszárnyasok és felhasználási módjuk |
473 |
Fehér húsú háziszárnyasokból készített ételek |
475 |
Sötét húsú háziszárnyasokból készített ételek |
488 |
A vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek |
499 |
A vadpác készítése |
500 |
Általános tudnivalók az elkészítési módokról |
500 |
Vadnyúlból készített ételek |
501 |
Őzből készített ételek |
504 |
Szarvasból készített ételek |
507 |
Vadsertésből készített ételek |
508 |
Vadszárnyasokból készített ételek |
510 |
Éttermi meleg tészták és egyéb utóételek |
517 |
Lazítás mechanikai eljárásokkal |
518 |
Lazítási eljárás különböző anyagokkal |
518 |
Formálás |
519 |
Hőbehatás |
520 |
Gyúrt tészták |
520 |
Tészták főzése |
520 |
Főtt tészták |
521 |
Főtt-sült tészták |
524 |
Burgonya tészták |
526 |
Kevert tészták |
527 |
Galuskák |
528 |
Palacsinták |
529 |
Egyéb kevert tészták |
532 |
Kelt tészták |
533 |
Omlós tészták |
537 |
Rétesek |
541 |
Rétestészta készítése |
541 |
Rétes töltelékek |
541 |
Vajastészták |
543 |
Hájas tészták |
544 |
Égetett tészták |
547 |
Felfújtak |
549 |
Pudingok |
551 |
Hideg felfújtak és pudingok |
553 |
Frissen készített tészták |
554 |
Hideg krémek |
556 |
Felvert tészták |
557 |
Gyümölcs készítmények |
563 |
Hideg gyümölcs készítmények |
563 |
Meleg gyümölcs készítmények |
564 |
Fagylaltok és parfék |
565 |
Tejes fagylaltok |
566 |
Gyümölcsfagylaltok |
567 |
Parfék |
569 |
Tésztafélékhez mártások, habok, öntetek |
570 |
Meleg mártások |
571 |
Meleg habok |
571 |
Meleg öntetek |
572 |
Hideg mártások |
572 |
Hideg habok |
573 |
Hideg öntetek |
573 |
A kávés konyha készítményei |
574 |
A kávés konyha egyéb készítményei |
577 |
Sajtok |
578 |